Remiză de lux pentru Timișoara, la debutul în Europa League

Ultima actualizare:

Ajax Amsterdam: 1. Stekelenburg - 2. Van der Wiel, 19. Alderweireld, 5. Vertonghen, 8. Emanuelson - 22. De Jong, 40. De Zeeuw, 11. Aissati (28. Rommedahl '83) - 34. Bakircioglu (10. Sulejmani '71), 16. Suárez, 20. Cvitanich (9. Pantelici '58). Antrenor: Martin Jol.

FC Timişoara: 29. Pantilimon - 2. Bonfim, 6. Nibombé, 14. Mera, 10. Art. Karamyan - 77. Curtean (23. Ionescu '67), 5. Alexa, 55. Bourceanu, 21. Goga (31. Poparadu '84) - 9. Parks (7. Stancu '59), 18. Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Vertonghen '27 / Alexa '62, Bucur '87, Ionescu '90+1

Partida a fost arbitrată de israelianul Alon Yefet, ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Shmuel Shteif şi Nissan Davidy, în timp ce rezervă a fost Eytan Tabrezashi.

Stadion: Amsterdam ArenA; Spectatori: 25.000

Ajax Amsterdam a început foarte bine partida şi a ratat o ocazie chiar în primul minut, atunci când uruguayanul Suarez a scăpat singur spre poarta lui Pantilimon, a şutat la colţul scurt, dar goalkeeper-ul român a reuşit să respingă în lateral. FC Timişoara a replicat în minutul 5, prin Dan Alexa, care a trimis un şut-centrare în careul batav, dar Stekelenburg a reţinut în ultimul moment pe linia porţii.

În minutul 30, jucătorii olandezi au reclamat o lovitură de la 11 metri după un duel între Mera şi Suarez, după ce fundaşul timişorenilor l-a împiedicat pe uruguayan să joace mingea. Centralul israelian a lăsat însă jocul să continue, considerând că duelul dintre cei doi a fost regulamentar. Batavii au mai cerut un penalty în minutul 43, atunci când Suarez a căzut în careu după un duel cu Artiom Karamian, dar şi de această dată arbitrul a lăsat jocul liber.

Winston Parks s-a accidentat în prima repriză, în minutul 34, a fost scos în afara terenului pe targă şi a primit îngrijiri medicale câteva minute. În cele din urmă, jucătorul a continuat partida, dar în partea a doua, după un contact mai dur cu unul dintre fundaşii olandezilor, a fost schimbat de Ioan Ovidiu Sabău cu Stelian Stancu.

La primul joc al timişorenilor din Grupa A a Ligii Europa au asistat şi aproximativ 350 de suporteri veniţi din România pentru a-şi încuraja favoriţii.

Arbitrul israelian al acestui joc, Alon Yefet (37 de ani), a arbitrat partida Slovan Liberec-Dinamo din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, în urma căreia formaţia din Ştefan cel Mare s-a calificat în grupe, după ce a întors rezultatul de la 3-0 pentru cehi. Centralul a mai condus România-Slovenia 2-0 (2007) şi România-Luxemburg 4-0 (2003).

Partida disputată la Amsterdam a fost arbitrată de o brigadă formată din 5 cavaleri ai fluierului, aceasta fiind o premieră pentru partidele din Liga Europa. Până acum, UEFA nu a mai folosit acest sistem decât la partidele de fotbal feminin sau la cele ale competiţiilor de tineret şi juniori.

La Ajax Amsterdam este legitimat şi fostul jucător al Stelei, fundaşul dreapta George Ogăraru, dar acesta nu a fost inclus în lot pentru acest joc de tehnicianul Martin Jol.

Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit până acum niciodată într-un meci oficial şi, mai mult, olandezii nu au mai evoluat niciodată în istorie în faţa unei formaţii din România.

FC Timişoara a ajuns în grupele Ligii Europa după ce a fost eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor de nemţii de la VfB Stuttgart. În precedentul tur preliminar, bănăţenii eliminaseră echipa ucraineană antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk.

Formaţia de pe Bega nu a mai reuşit să marcheze un gol în cupele europene de la meciul tur din Liga Campionilor cu Şahtior Doneţk, scor 2-2. De atunci, bănăţenii au mai jucat 3 partide în care au înregistrat două egaluri albe, cu Şahtior Doneţk şi VfB Stuttgart, şi o înfrângere cu nemţii la care evoluează Ciprian Marica, scor 0-2.

În celălalt meci al grupei, dintre Dinamo Zagreb şi Anderlecht Bruxelles, belgienii s-au impus clar, scor 2-0, prin golurile marcate de Bernardez (74) şi Legear (88).

Etapa viitoare din Grupa A va avea loc la data de 1 octombrie, atunci când sunt programate partidele Anderlecht-Ajax Amsterdam şi FC Timişoara-Dinamo Zagreb.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net