România are mai puţine şanse de a scăpa de vizele pentru SUA

Ultima actualizare:

După o scădere spectaculoasă a ratei de refuz a vizelor în 2008 faţă de 2007 (de la 37% la 25%), rata de respingere a vizelor pentru România a crescut din nou în anul fiscal 2009, la 26,3%. Pentru ca o ţară să fie inclusă în programul Visa Waiver, deci pentru ca cetăţenii ei să fie scutiţi de obligativitatea obţinerii prealabile a unei vize de intrare pe teritoriul american, rata de respingere a vizelor nu trebuie să fie mai mare de 3%, potrivit legislaţiei intrate în vigoare de la 1 iulie.

Noul ambasador american la Bucureşti, Mark Gitenstein, sugerase recent că speră că vor fi progrese în ceea ce priveşte Visa Waiver pentru România până la sfârşitul mandatului său de trei ani. Departamentul pentru Securitate Internă se fereşte însă să se pronunţe în legătură cu acest orizont de timp schiţat de ambasador.

MAE, "preocupat" de şansele României privind Visa Waiver

România a avut o rată de refuz a vizelor SUA de 26,3% în anul fiscal 2009, în creştere cu 1,3% faţă de anul precedent, în condiţiile în care acest indicator este cel mai mare obstacol pentru intrarea în programul Visa Waiver, prin care se elimină obligativitatea vizelor, potrivit datelor făcute publice de către Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite (DHS). DHS a publicat lista ratelor de refuz pe naţionalităţi pentru anul fiscal 2009 (octombrie 2008 - septembrie 2009). Rata României este una dintre cele mai mari din UE, singura ţară care o depăşeşte fiind Marea Britanie, cu 27,8%.

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg