Şaizeci de gospodării inundate în judeţul Hunedoara

image
Inundaţiile au devenit o ameninţare constantă în România, indiferent de anotimp.

Şaizeci de gospodării şi 165 de hectare de teren, din mai multe comune aflate în nordul judeţului Hunedoara, au fost afectate, joi, de revărsarea apelor râului Crişul Alb, cele mai mari pagube fiind consemnate în localitatea Crişcior, informează Agerpres.

Râul Crişul Alb a depăşit cota de pericol cu 52 de centimetri, în zona comunei Crişcior, debitul crescând din cauza precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi.

"S-au înregistrat revărsări ale râului Crişul Alb, care au afectat, în special, comuna Crişcior şi satele aparţinătoare. De asemenea, s-au înregistrat revărsări ale văii Obârşia, care a afectat satele Tomeşti şi Târnava, din comuna Vaţa de Jos. Au mai fost afectate două drumuri judeţene de pe raza comuna Buceş", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, lt. Anemona Doda.

Cea mai gravă situaţie a fost consemnată în localitatea Crişcior, unde 15 locuinţe şi 41 de gospodării au fost inundate. Tot aici au fost acoperite de ape 60 de hectare de teren.

Apele Crişului Alb au mai afectat trei gospodării din localitatea Tomeşti şi o curte din satul Blăjeni. De asemenea, râul a ieşit din matcă şi a inundat suprafeţe de teren cuprinse între 5 şi 40 de hectare în localităţile Baia de Criş, Rişca, Ţebea, Lunca, Cărăstău, Blăjeni, Vaţa de Jos, Tomeşti şi Criş.

DN 74 a fost afectat pe o porţiune de un kilometru în localitatea Crişcior, iar alte drumuri judeţene au avut de suferit pe diverse sectoare în Tomeşti, Buceş, Stănija.

florin zalomir
FotoJet jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
Biserica Batusari Curtea de Arges foto Wikipedia JPG
image
image
image
image
spaga
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png