Sănătate
Pagina 319

Aşa previi şi tratezi exfolierea unghiilor
Ai unghiile fragile, se exfoliază şi se rup uşor? Cauzele sunt atât interne, date de lipsa unor vitamine în organism, cât şi externe, în urma diverselor activităţi casnice sau greşeli de manichiură.

Cum să prevenim dramatica boală Alzheimer !
Din nefericire, în ultimii ani, cumplita boală Alzheimer, inamicul neiertător al memoriei, nu afectează doar persoanele vârstnice. Persoane în floarea vârstei au fost diagnosticate cu boala Alzheimer. De aceea, remediile care să prevină cumpita boală sunt urmărite cu maxim interes nu numai de vârstnici.

Beneficiile uimitoare ale fructelor de pădure
Profită, în această perioadă, de fructele de pădure care se găsesc din belşug pe tarabe, deoarece au beneficii uimitoare pentru sănătate. Sunt pline de antioxidanţi şi vitamine, întăresc imunitatea, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn bolile de inimă.

5 condimente pe care trebuie să le ai în bucătărie
Dau savoare şi gust mâncărurilor, dar sunt şi de mare ajutor pentru sănătatea întregii familii. Unele condimente au un rol deosebit în tratarea infecţiilor şi a inflamaţiilor, datorită proprietăţilor pe care le au.

Tipuri de uleiuri bune pentru ficat
În locul uleiului de floarea-soarelui, folosit în mod obişnuit la mâncăruri şi în salate, poţi utiliza alte feluri de uleiuri cu proprietăţi benefice pentru ficat.Uleiul de măslineAcest ulei n-ar trebui să-ţi lipsească din casă, fiind un bun drenor hepatic şi biliar. Are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent şi are capacitatea de a dizolva pietrele de la bilă. Consumul de ulei de măsline extravirgin protejează ficatul de efectele stresului oxidativ, un proces chimic din organism în urma

Remedii contra stărilor nervoase
Nu există persoană care să nu fi suferit vreodată din pricina stărilor nervoase. Indiferent care este cauza acestora, fie unele boli, fie unii factori externi, există leacuri la care poţi apela.ValerianăO plantă cu proprietăţi calmante este valeriana. Dizolvi 20-30 de picături de tinctură într-o ceaşcă cu apă şi iei remediul, de două ori pe zi. Poţi apela şi la suplimente alimentare pe bază de valeriană.

Alimentaţia potrivită în sezonul cald
Cu toate că vara putem observa o scădere a poftei de mâncare, necesarul energetic nu este mai scăzut. Avem, în schimb, nevoie de un aport mai mare de lichide, de vitamine şi minerale.Din cauza modificărilor necesare pentru ca organismul să îşi regleze temperatura, în corp se produc schimbări ce duc la pierderi de apă sau săruri minerale, care trebuie compensate printr-o alimentaţie adecvată.

Când ar trebui să te îngrijoreze că ai slăbit
Dacă slăbeşti dintr-o dată foarte mult, fără să fi făcut eforturi în acest sens, e posibil să ai unele probleme de sănătate de care nu ştiai.Vara slăbeşti oricum mai mult şi n-ar trebui să-ţi faci griji dacă pierzi treptat vreo 2 kilograme pe lună. Problemele de sănătate pot apărea abia atunci când slăbeşti peste 4 kilograme în timp record, fără să ţii dietă. În această situaţie, cel mai bine e să ceri sfatul medicului de familie şi să faci câteva analize medicale indicate de acesta.

Evită aceste alimente - pot provoca ușor toxiinfecție alimentară
În sezonul cald, cazurile de toxiinfecție alimentare cresc. Produsele care se alterează rapid produc tulburări digestive, care se manifestă prin dureri abdominale, ameţeală şi stări de greață și vomă.

Demență, cancer sau boli de inimă? Află ce te-ar putea omorî în funcție de grupa sanguină
Chiar dacă nu se cunosc foarte multe detalii, există o legătură semnificativă între grupa de sânge și starea generală de sănătate, scrie playtech.roDin păcate, nu putem controla ce grupă de sânge avem, dar ne ajută să știm pentru a avea în vedere posibilele slăbiciuni.

Plante de ajutor când te doare burta
Medicina tradiţională are remedii pentru orice dureri. Dacă te numeri printre cei care au mereu o pastilă la ei pentru spasme, balonare, arsuri la stomac sau greaţă, află din revista “Click! pentru femei” câteva leacuri pe bază de plante.

Hrana, un protector important pentru acuitatea vizuală
Este un lucru dovedit că hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor și îmbunătăţește acuitatea vizuală. Consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în Omega 3), protejează ochii de factorii externi care-i obosesc şi-i agresează și micşorează riscul degenerării acuităţii vizuale, spun specialiştii.

Regimul corect în enterocolită
În sezonul cald, numărul cazurilor de enterocolită este în creştere, deoarece alimentele se alterează repede din cauza temperaturilor ridicate. Cei mai afectaţi sunt copiii, deoarece sistemul lor digestiv este mai sensibil, dar şi adulţii sunt predispuşi.

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei o ceaşcă de cafea
Lumea e împărţită în două tabere când vine vorba de cafea: cei care o urăsc şi cafegii. Iată ce spune ştiinţa despre consumul regulate de cafea. Cafeaua măreşte starea de alertă, reglează tensiunea arterială, dar irită intestinele şi ne creşte iritabilitatea, din cauza producţiei de adrenalină.

Eşti obosit şi te doare capul? Schimbările de vreme pot fi cauza!
Tulburările de concentrare, ameţeala, epuizarea fizică şi psihică pot avea un numitor comun: sensibilitatea la condiţiile meteorologice.În lume există milioane de oameni care suferă din cauza capriciilor vremii. Schimbările de temperatură şi presiunea atmosferică pot agrava bolile existente din organism sau pot cauza altele noi.

Tratează cu plante răceala de vară
O vorbă românească spune că cei mai deştepţi oameni răcesc vara. Medicii susţin însă că oricine poate răci în sezonul cald. Diferenţele de temperatură – cald afară şi răcoare în interior – atacă sistemul de apărare al corpului, iar acesta devine vulnerabil la virusuri. Află din revista „Click! pentru femei“ ce plante medicinale au proprietăţi de întărire a imunităţii.

Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății: zilnic, 5 grame de sare
Organizația Mondială a Sănătății consideră că un consum moderat de sare este un tonic pentru sănătate. Mai mult, cei care respectă această indicaţie medicală, cu adevărat îşi salvează viaţa. Concluzia acestui studiu britanic a fost publicată recent în revista „BMJ Open”.

Spune-mi ce mănânci ...Un tonic renumit pentru imunitate: varza creaţă
De-a lungul secolelor, nutriționiștii de pretutindeni au constatat că varza de căpățână, o legumă foarte gustoasă, rivalizează cu antibioticele, deoarece acest soi de varză are în compoziţie substanţe bactericide care distrug foarte mulţi germeni.

Ce să nu mănânci, în funcţie de boala pe care o ai
Când eşti bolnav trebuie să ai grijă să urmezi tratamentul recomandat de medic, însă este important să acorzi o atenţie deosebită şi la ceea ce mănânci. Iată ce alimente să eviţi, în funcţie de boala pe care o ai.DiabetÎn cazul celor care suferă de diabet, trebuie evitate consumul de fructe bogate în fructoză, sucurile carbogazoase, cât şi produsele de patiserie, alimentele procesate.

Suferi de ficat gras? Ține cont de aceste sfaturi
Boala ficatului gras a devenit în ultimul timp o afecțiune frecventă și a fost considerată boala hepatică cea mai comună, care este dureroasă și greu de gestionat. În plus, poate provoca epuizare și balonare abdominală.

Apetit alimentar prea mare? Așa-l ții sub control!
Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, e important să-ţi controlezi apetitul. O poţi face tot prin intermediul dietei, prin câteva schimbări simple.Ia cereale integrale la micul-dejunMasa de dimineaţă furnizează organismului nutrienţii de care are nevoie, anulând sau diminuând nevoia de a consuma diverse alimente până la masa de prânz.Cele mai indicate pentru micul-dejun sunt cerealele integrale, care conţin carbohidraţi „buni” (complecşi), cu zaharuri naturale, pe care organismul le metabol

Smochinele previn cancerul și te mențin în formă
Smochinele sunt recunoscute pentru faptul că previn şi tratează numeroase boli. Printre afecţiunile tratate mai rapid cu ajutorul lor se numără amigdalita, bronşita cronică, cistita, constipaţia cronică, insomnia, gingivita.

Beneficiile uimitoare ale seminţelor de pepene verde
Pepenele verde este cel mai răcoritor și delicios fruct. În plus, este bogat în apă și antioxidanți, și este numit fructul verii pentru că menține corpul hidratat în zilele călduroase și îi oferă substanțele esențiale de care are nevoie.

Neplăceri de vară? Tratează-le cu plante!
Arsuri solare, înţepături de insecte sau rău de maşină? Da, ştim, este sezonul lor, însă asta nu înseamnă că trebuie să le laşi să-ţi strice vacanţa. Pentru o vară fără probleme, încearcă leacurile noastre!

Ceaşca de sănătate: Salvia este un renumit panaceu universal
Salvia, cu mirosul ei plăcut și gustul ușor amărui, cunoscută în popor sub numele de jaleş bun, şerlai, jai, iarbă sfântă, jaie, cilve sau salcâm boieresc, este una dintre cele mai folosite plante de pe mapamond. În vremea romanilor, Salvia era considerată un panaceu universal dovedit pentru că, de sute și sute de ani, această plantă dăruieşte viaţă lungă consumatorilor.

Sâmburii de pepene, buni pentru rinichi
Nimic nu se compară, în zilele călduroase, cu o felie de pepene verde abia scoasă din frigider. Fructul preferat al sezonului, pepenele, ne răsfaţă simţurile cu gustul savuros şi dulce. Nu uitaţi că nimic nu se aruncă de la lubeniţă! Atât miezul, cât şi coaja şi seminţele aduc numai beneficii organismului!

Ce să faci ca să te ţină bronzul mai mult
Vara este anotimpul în care ai toate șansele să capeţi un bronz natural. Pentru a te bucura de pielea bronzată o perioadă lungă de timp, pune în practică aceste sfaturi!Ţine cont de orele la care stai la soareÎn primul rând, ca să obţii un bronz frumos este important să stai la soare la orele potrivite, pentru că altfel rişti să-ţi arzi pielea. Nu numai că bronzul nu va fi uniform, dar va creşte şi riscul de a face cancer de piele. Astfel, este recomandat să te expui razelor soarelui între orele

7 alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din dieta de slăbit
„Ce să fac ca să slăbesc şi kilogramele pe care le pierd să nu mai revină?“ E întrebarea pe care şi-o pun mai ales femeile care visează să aibă o siluetă de invidiat. Specialiştii spun că tot ce ai de făcut este să mănânci aceste 7 alimente.Cu ajutorul acestora vei slăbi destul de repede şi fără efect yo-yo. Include în dietă aceste alimente timp de cel puţin 90 de zile!1. UsturoiIa , pe stomacul gol, un căţel de usturoi.

Frunzele de nuc opresc căderea părului
Dacă din nucile verzi se prepară o delicioasă dulceață, iar fructele uscate sunt un ajutor de nădejde în scăderea colesterolului, nici frunzele nu trebuie ignorate. Acestea au proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, iar beneficiile nu se opresc aici.Frunzele de nuc au în componenţa lor tanini, care combat inflamaţiile şi grăbesc vindecarea iritaţiilor. Pentru ceai sau infuzie se folosesc doar frunze cât mai verzi, fără pete. Se spală şi se lasă la uscat, după care se mărunţesc.

Dormi puţin? Ai grijă să nu faci infarct!
Somnul este esenţial pentru sănătate. Centrul american de Prevenire şi Control a Bolilor a publicat recent rezultatele unui studiu care a urmărit efectele asupra organismului uman produse de fie prea mult somn, fie prea puţin.