6 alimente care te fac fericit─â. La unele chiar nu te a╚Ötep╚Ťi

14 noiembrie 2018
image

Anumite alimente ├«┼úi pot aduce la propriu z├ómbetul pe buze. Ele stimuleaz─â produc┼úia de endorfine ┼či serotonin─â, supranumi┼úi ÔÇ×hormonii fericiriiÔÇŁ. Iat─â c├óteva dintre acestea.

1. Apă minerală naturală 

├Äncepem cu cel mai evident: unul dintre simptomele de anxietate este acela de a avea gur─â uscat─â. Numai atunci c├ónd bem ap─â ╚Öi reu╚Öim s─â ne hidrat─âm pu╚Ťin c├óte pu╚Ťin reu╚Öim s─â ne sim╚Ťim mai bine ╚Öi s─â dep─â╚Öim starea de r─âu. Hidratarea corect─â este important─â pentru starea noastr─â de spirit deoarece, de asemenea, atunci c├ónd nu suntem hidrata╚Ťi corect concentra╚Ťia unui hormon numit cortizol, cre╚Öte, acesta fiind responsabil cu starea de stres ╚Öi sentimentul de anxietate. Din toate aceste motive, cel mai bun sfat este s─â v─â calma╚Ťi setea cu ap─â, iar starea dvs se va schimba imediat. 

2. Morcovi

Vitamina B6 care se g─âse╚Öte ├«n morcov este foarte util─â pentru a ne binedispune, deoarece cre╚Öte efectul antistres. ├Än plus, aceast─â vitamin─â intervine ├«n producerea serotoninei ╚Öi taurinei. Taurina exercit─â un rol de ap─ârare al acidul gama amino butiric un alt neurotransmi╚Ť─âtor foarte important care moduleaz─â starea de spirit. Un deficit de acid gama amino butiric ├«n creier este asociat cu simptome de anxietate, depresie sau insomnie, ├«n timp ce ├«n cantitate bun─â, acesta ne ofer─â o stare de calm. O veste exccelent─â este c─â morcovii se pot consuma cruzi, deci nu este necesar s─â elaborezi re╚Ťete complicate pentru a beneficia de vitaminele lor ├«n orice moment al zilei. 

3. Bananele

Textura lor dulce ╚Öi consistent─â nu este doar delicioas─â, ci con╚Ťine precursori de dopamin─â. Dopamina este neurotransmi╚Ť─âtorul entuziasmului, responsabil pentru a sim╚Ťi pl─âcerea ├«n activit─â╚Ťile noastre zilnice. Pentru a avea o stare de spirit echilibrat─â, trebuie s─â eliber─âm regulat dopamina ├«n s├óngele nostru, iar nivelul sc─âzut ale acestei substan╚Ťe este asociat cu sentimente precum lipsa energiei ╚Öi motiva╚Ťia ╚Öi, ├«n cazuri foarte grave, depresia. 

Afl─â continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Cu ce înlocuiești sarea din bucate

Mama a 4 copii a g─âsit cheia unui trup sculptat, cu pu╚Ťin efort. Cum se men╚Ťine ├«n form─â

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg