A fost dovedit științific! De ce oamenii singuri sunt predispuși să facă diabet

Ultima actualizare:

Singurătatea nu afectează doar sănătatea emoțională și psihică, ci are efecte negative și asupra organismului nostru. La această concluzie au ajuns specialiștii și cercetătorii, care au explicat cum diabetul poate fi activat de în mod direct de singurătate.

Legătura dintre singurătate și diabet. Sursă foto: Pexels
Legătura dintre singurătate și diabet. Sursă foto: Pexels

Din păcate, majoritatea oamenilor care petrec prea mult timp singuri, resimt efectele singurătății ajungând să se confrunte nu doar cu diabet, ci și alte afecțiuni precum: depresie, anxietate, probleme de inimă și cancer.

Când singurătatea lasă urmări

Singurătatea este benefică atât timp cât nu devine un stil de viață. Oricât de izolat te-ai simți față de restul lumii, singurătatea îți poate afecta minte, sufletul și trupul. Sentimentul de nefericire este perceput de creierul nostru ca un potențial pericol, un semnal de alarmă care ne anunță că sănătatea noastră este periclitată.

Medicul Rucha Shrikhande, psiholog consultant la Clinica Ruby Hall, a explicat cât de grave pot fi efectele singurătății asupra sănătății noastre.

„Singurătatea poate fi un efect cauzal și un simptom al multor boli. Sănătatea mintală și sănătatea fizică sunt două fețe ale aceleiași monede. Mulți pacienți care vizitează spitale se datorează psihosomatizării. Înseamnă că nu există probleme sau daune fizice, ci mai mult de ordin psihologic, componentă implicată în ea. Singurătatea poate fi cauzată de 4 preocupări majore – sociale, emoționale, situaționale și cronice”, a explicat psihologul, potrivit  Hindustan Times.

Cum se dezvoltă diabetul în rândul persoanelor afectate de singurătate

Potrivit informațiilor oferite de psihologul Rucha Shrikhande, persoanele singure sunt mult mai predispuse să sufere de diabet de tip 2. Dacă acestea se confruntă și cu probleme de greutate, atunci diabetul este mai greu de combătut, deoarece pacienții cu această afecțiune reușesc cu greu să slăbească.

Cele 5 boli la care sunt expuse persoanele singure. Sursă foto: Pexels
Cele 5 boli la care sunt expuse persoanele singure. Sursă foto: Pexels

Alte boli generate de singurătatea

Depresia este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni psihice în rândul oamenilor din întreaga lume. Există mai mulți factori responsabili de apariția depresiei, printre care se numără și singurătatea.

Depresia poate afecta mult mai puternic persoanele singuratice, întrucât se pot afunda și mai mult în starea de izolare față de societate.

Anxietatea socială

Medicul specialist avertizează că singurătatea nu este responsabilă doar de producerea anumitor boli, ci și de amplificarea acestora, mai concret, este vorba despre o relație biunivocă între cauză și efect.

Instalarea singurătății determină o persoană să se afunde și mai mult în acea stare. Șansele de a-și face apariția anxietatea socială sunt destul de mari, mai ales că persoanele singure se tem din ce în ce mai mult de socializare și interacțiune interpersonală.

Singurătatea și bolile de inimă

Persoanele care suferă de singurătate se pot confrunta cu probleme ale inimii: atac de cord, hipertensiune arterială și accident vascular.

Inima este afectată de tristețea oamenilor singuri, astfel că aproximativ 29% din cazurile pacienților care au făcut AVC a fost din cauza singurătății.

Singurătatea poate conduce la apariția cancerului

Nu este doar o presupunere, ci un fapt demonstrat de biologi. Schimbările hormonale sunt declanșate de singurătate și pot fi afectate funcțiile vitale ale organismului. Mai concret, schimbările celulare conduc la apariția unor țesuturi care favorizează apariția cancerului.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net