Află de ce este bine să mănânci prune

Ultima actualizare:

Prezente deja în pieţe, prunele ne fac cu ochiul din mai multe motive. Au un aport caloric redus şi totodată, sunt extrem de bogate în nutrienţi valoroşi. Mai mult decât atât, prunele nu îţi cresc nivelul de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă că sunt o gustare ideală, mai ales dacă eşti la dietă.

Pe lângă faptul că sunt nişte fructe foarte gustoase, ele te ajută să îţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase. Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Iată principalele 8 motive pentru care ar trebui să mănânci cât mai multe prune proaspete!

O prună bine coaptă are o textura fermă, însă se simte uşor moale la atingerea cu buricul degetului. Poţi alege prunele mai ferme întrucât în câteva zile se vor coace. Nu cumpăra niciodată prune foarte moi, întrucât se vor strica extrem de repede. Ele pot fi depozitate în frigider dacă vrei să le opreşti procesul de coacere sau în fructieră, la temperatura camerei, dacă vrei să se mai coacă puţin. Ideal este să consumi pruna când este coaptă în totalitate, întrucât atunci atinge concentraţia maximă de antioxidanţi. Înainte de consum, spală prunele cu apă rece. Coaja conţine o serie de fibre şi antioxidanţi, de aceea este recomandat ca prunele să fie consumate cu tot cu coajă. În ceea ce priveşte consumul, prunele pot fi mâncate ca atare, pe post de gustare, dar şi sub formă de compot, gem sau în diverse preparate şi deserturi gustoase. Dacă vrei să foloseşti prunele în reţete de deserturi şi doreşti să le îndepărtezi coaja, iată un truc eficient care va uşura acest proces: opăreşte prunele în apă clocotită timp de maximum 30 de secunde, apoi pune-le sub un jet de apă rece. Vei observa că îndepărtarea cojilor va fi extrem de rapidă după ce supui prunele acestui proces, conform www.doc.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net