Alimentul ieftin si simplu, dar extrem de benefic pentru sănătate. Dr. Cezar îl recomandă: „Este cel mai bun antiseptic, antibacterian, antiviral și vasodilatator”
Atunci când vine vorba de alimente, există unul pe care Doctor Cezar îl recomandă cu toată încrederea. Este accesibil, gustos și plin de beneficii, așadar că mulți români îl folosesc. Aflați din continuarea acestui articol despre ce aliment este vorba.

Faimosul medic de pe TikTok Doctor Cezar consideră usturoiul un veritabil medicament natural pentru sănătate și organism, mai ales că este acesibil. De asemenea, este cunoscut și pentru beneficiile antiseptice, antibacteriene, antivirale și vasodilatatoare pe care le are.
Dr. Cezar, despre beneficiile consumului de usturoi
Încă din cele mai vechi timpuri usturoiul a fost apreciat nu doar pentru gust și aromă, ci și pentru proprietățile sale naturale. Despre acestea a vorbit recent medicul Cezar:
„Usturoiul este un adevărat remediu natural: este cel mai bun antiseptic, antibacterian, antiviral și vasodilatator. Curăță sângele, reglează microbiomul și, pe deasupra, conține și vitamina K.”, explică Dr. Cezar.
Alte beneficii pe care le oferă usturoiul
Usturoiul are proprietatea de a întări sistemul imunitar deoarece conține alicină, un compus activ cu proprietăți antimicrobiene și antivirale. Acest compus ajută la prevenirea răcelilor și infecțiilor.
De asemenea, scade tensiunea arterială. Consumul regulat de usturoi contribuie la dilatarea vaselor de sânge și ajută la reglarea tensiunii arteriale, mai ales la persoanele cu hipertensiune.
Usturoiul poate scădea nivelul colesterolului total și al LDL-ului, reducând astfel riscul de boli apariție al bolilor cardiovasculare.
Are proprietatea de a curăța sângele și de a susține sănătatea ficatului. De asemenea, are efect detoxifiant, favorizând eliminarea toxinelor și sprijinind funcția hepatică.
Are efect antioxidant și antiinflamator deoarece luptă împotriva radicalilor liberi și reduce inflamațiile din organism, contribuind astfel la prevenirea îmbătrânirii celulare și a bolilor cronice.
Un alt beneficiu al usturoiului este că stimulează sucurile gastrice și reglează flora intestinală, fiind eficient în combaterea balonării și a infecțiilor cu bacterii dăunătoare.
De asemenea, acest aliment poate preveni anumite tipuri de cancer, după cum anumite studii sugerează: un consum regulat de usturoi crud poate reduce riscul de cancer gastric și colorectal.