Atenție, două cola zero pe zi te pot ucide! Sucurile acidulate cresc riscul producerii unui infarct

Ultima actualizare:

    Băuturile carbogazoase îți distrug corpul încetul cu încetulFoto: Shutterstock
Băuturile carbogazoase îți distrug corpul încetul cu încetulFoto: Shutterstock

Dacă ești un consumator înrăit de Cola Zero sau Pepsi fără zahăr, riști să faci infarct sau atac vascular cerebral în viitorul apropiat! Experții francezi, care au realizat cel mai mare studiu din lume pe această temă, au ajuns la o concluzie incredibilă. Fie că e vorba de Cola, Pepsi sau Dr.Pepper, orice băutură carbogazoasă care nu are zahăr în compoziție, este extrem de periculoasă pentru inima ta. Crește cu 52% riscul producerii unui infarct!

Specialiștii de la ”Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului”, din Franța, au analizat 450.000 de persoane, de ambele sexe, timp de 16 ani. Studiul, numit de cea mai mare amploare din acest gen, au împărțit subiecții în trei grupuri: cei care nu consumă răcoritoare, cei care beau băuturi carbogazoase îndulcite și, ultimii, care ingerează lichide fără zahăr. Cei care au băut două sticle de răcoritoare fără zahăr, au prezentat cu 26% mai multe șanse să moară de tineri, în comparație cu cei care nu consumau sucuri deloc. Până în acest moment, nu au existat studii concludente care să ateste că băuturile îndulcite artificial sunt mortale, însă acum avem toate motivele să le aruncăm pe toate la gunoi, susțin experții. Oamenii din grupul care au zavurat două ”porții” de băuturi dietetice, au avut cu 52% mai multe șanse de a dezvolta în timp o boală cardiovasculară mortală și să facă infarct. S-a ajuns la concluzia că aceste tipuri de băuturi fără zahăr îți pot distruge corpul, atacând sistemul cardiovascular și pe cel digestiv. Doctorul-șef al studiului, medicul Neil Murphy, a spus: ”Observațiile sunt incredibile. Am descoperit că există și avantaje pentru cei care consumă băuturi îndulcite, spre deosebire de cele neîndulcite”.  Este bine să fim conștienți că orice tip de băutură îți crește riscul unei morți precoce, deci apa este cea mai bună alternativă.

Sucurile carbogazoaze dietetice îți încetinesc mintea

Alte studii arată că aceste tipuri de băuturi au impact direct asupra mecanismelor biologice, mai ales cel care implică atenționarea ficatului asupra nivelului de insulină. De asemenea, îndulcitorii afectează arterele, cresc riscul de demență și de îngrășare. Îndulcitorii au efect negativ asupra anumitor hormoni-cheie în metabolismul zaharurilor, precum insulina. Specialiștii de la ”Organizația Mondială de Sănătate”,  au arătat, de asemenea, că băuturile îndulcite cu diverse substanțe, care sunt menite să înlocuiască zahărul, sunt de trei ori mai periculoase decât cele cu zahăr. Oamenii de știință spun că un consum mare de băuturi dulci, precum cele care conțin edulcoranți (n.r. substanțe care au o putere foarte mare de îndulcire, menite să înlocuiască zahărul), duc la atrofierea creierului. De asemenea, cercetătorii de la ”Școala de Medicină a Universității din Boston” susțin că ele influențează în mod negativ și memoria. Studiul pe această temă a fost realizat de experții americani cu participarea a 4.000 de subiecți. Cercetătorii le-au adresat participanților un important îndemn: ”Beți ceai, infuzii de plante, chiar și cafea, dar evitați băuturile dulci, fie ele și fără zahăr”.  

Atenție, să nu exagerați cu zahărul!

Sucurile cu zahăr, cresc nivelul insulinei foarte rapid și foarte mult, ceea ce duce la rezistență față de acest hormon și la inflamații crescute în corp. Două băuturi dulci pe zi cresc riscul unei morți precoce. Studiul a arătat că, cei care au băut un suc îndulcit pe zi au avut cu 59% mai multe șanse să moară de tumori la stomac, intestin sau pancreas. În plus, cei care au consumat două băuturi dulci pe zi, au avut cu 8% mai multe șanse să moară de tineri. Pe lângă faptul că aceste băuturi cu zahăr cresc rata obezității, diabetului de tip 2 și a cancerului, în 2010, au omorât 184.000 de oameni din toată lumea. Profesorul Mitchell Elking, care urmează să fie președintele ”Asociației Americane a Inimiii” a declarat la congresul de la Paris al ”Societății Europene de Cardiologie”: ”Mesajul principal este: beți apă!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net