Avantajele tratamentului ortodontic. Ai grijă la pozițiile dinților!

image

Pozițiile anormale ale dinților influențează dezvoltarea corporală și mintală, iar aparatul dentar este soluția pentru a evita aceste probleme. Ada Epistatu, doctor în estetica dentară și competență în implantologie, ne spune de ce este necesar un consult ortodontic și motivele pentru care trebuie să urmați un tratament în cazul în care aveți probleme.

Ortodonția este știința și acea ramură complexă a stomatologiei care impune un tratament interdisciplinar și previne multe afecțiuni ce pot să apară la nivelul general al sănătății copiilor și adulților. Așadar, ortodonția nu este știința care se ocupă doar cu îndreptatul și aliniatul dinților. Ortodonția este știința care, printr-o poziționare corectă a dinților și crearea unor contacte fiziologice între ei, asigură o poziționare corectă a mandibulei față de craniu și a craniului față de coloană. Astfel, tratamentul ortodontic asigură o dezvoltare armonioasă a sistemului musculos și osos la copil și previne apariția bolilor de postură atât la copil, cât și la adult.

Ortodonția corectă previne numeroase anomalii  

Ortodonția asigură printr-o poziționare corectă a mandibulei față de craniu și o dezvoltare corectă a sinusurilor maxilare atunci când este aplicată din timp la copil. Prin realizarea unei mușcături corecte sunt prevenite și aparițiile bolilor de stomac și tract digestiv prin realizarea unei masticații corecte a alimentelor. De aici vorbim de prevenția obezității și a diabetului.

„Pot fi corectate cu ajutorul aparatului dentar și unele anomalii care duc la înclinarea craniului spre anterior sau posterior, pentru a asigura pacientului o respirație mai bună. Prin reglarea poziției dinților și a poziției craniului față de coloană se obține o respirație bună într-o postură corectă și o oxigenare mai bună a creierului. Astfel, crește capacitatea copilului de învățare și dezvoltare mintală.

Printr-o mușcătură corectă și alinierea dinților se obține o bună curățare a acestora, scăzând riscul apariției cariilor și a bolii parodontale. Scăzând riscul apariției bolii parodontale, scade și riscul apariției altor afecțiuni cronice ca: boli cardiovasculare, digestive, respiratorii sau diabet”, ne explică Ada Epistatu, doctor în estetica dentară și competență în implantologie.

Estetica zâmbetului redă stima de sine 

Din punct de vedere estetic, pentru că și asta este important, dar numai după partea medicală, rezultatul obținut prin îndreptarea dinților redă stima de sine și crește încrederea personală. „Deși estetica zâmbetului este principalul motiv pentru care multe persoane fac tratamentul ortodontic, este bine să știm faptul ca ortodonția este „mama prevenției” sănătății orale și generale. Din experiența mea de 25 de ani și după mii de pacienți pe care i-am văzut cu tot felul de probleme, consider că toată lumea ar trebui să  viziteze cel puțin o dată în viață un medic ortodont”, mai spune dr. Ada Epistatu.

corina caciuc laurentiu reghecampf jpg
david pușcaș PNG
vocea romaniei sezonul 10 vlad nicolici a impresionat publicul cu interpretarea inedita a piesei zscream 1 jpg
Prodanca a venit în verde la parastas
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg
cub bebeto reghecampf png
andrei rosu mihaela bilic png
Alex Bodi a plecat din tara jpg
dacia jogger 2023. Foto: Captură video YouTube/ Super speed ProTV
hunter biden foto getty images
image
image
image
image
foto1 economii shutterstock 538621285 jpg
SAGA
Medicul stomatolog Sorina Stroe
eurovision logo foto shutterstock
calendar ortodox 2021 08 octombrie sfanta cuvioasa pelaghia png
297864509 797471311249327 3811769304355163939 n jpg