Băutura zeilor, antidotul natural care întărește organismul. Cum se prepară licoarea inventată pe vremea dacilor

Ultima actualizare:

Băutura cunoscută drept „zeilor" a fost parte integrantă a vieții dacilor și a daco-românilor, revenind acum în atenția consumatorilor europeni datorită multiplelor sale beneficii terapeutice.

Băutura zeilor este o băutură obținută exclusiv din miere și apă /
Băutura zeilor este o băutură obținută exclusiv din miere și apă /

Există păreri divergente cu privire la originea acestei băuturi divine: unii experți susțin că provine din India, având o istorie de peste 6.000 de ani, în timp ce alții estimează că există de aproximativ 4.000 de ani.

Ce beneficiii are mierdul dacic pentru sănătate

Miedul, sau băutura zeilor, este o băutură alcoolică obținută exclusiv din miere și apă. Consumatorii afirmă că le conferă o stare de nemurire sau o îmbunătățire a stării de sănătate.

Etimologic, termenul „hidromel" are rădăcini grecești, provenind din cuvântul "hydromeli", unde „hydro-" înseamnă apă, iar "-meli" se referă la miere.

Această băutură a fost consumată și de către vikingi, precum și de alte culturi, cum ar fi mayașii sau egiptenii.

În epoca preistorică, mierea era singura substanță dulce concentrată folosită pe scară largă în alimentație, iar miedul a fost prima băutură alcoolică fermentată apărută, mult înainte de cele obținute din fructe, viță de vie sau cereale.

Miedul, sau băutura zeilor, a revenit în atenția consumatorilor de băuturi alcoolice din Europa. În Anglia, se vinde o sticlă de această licoare antică la fiecare 10 minute.

Miedul dacic sau băutura zeilor are numeroase beneficii terapeutice, fiind o combinație bogată de vitamine, enzime și hormoni naturali. Aceasta ajută la relaxare și promovează o stare de spirit pozitivă și euforică.

În ceea ce privește bărbații, miedul sau băutura zeilor are efecte ușor vasodilatatoare, inclusiv în zona pelviană, stimulând hormonal și, prin efectul tonic asupra nervilor, ajută la depășirea anumitor blocaje psihice.

Băutura zeilor se consumă cel mai bine pe stomacul gol, câte un pahar dimineața, la prânz și seara.

Cum se prepară băutura zeilor

Rețeta pentru prepararea în casă a miedului dacic sau a băuturii zeilor necesită un litru de apă, 6-8 linguri de miere și o linguriță de polen.

Mierea și polenul se dizolvă bine în apă și se lasă la temperatura camerei timp de 2-3 zile, agitându-se de câteva ori pe zi. După această perioadă, se pune la rece și poate fi consumat, conținând o cantitate foarte mică de alcool, potrivit Antena3CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tv rusia jpg
image
image
image
image
image
image
test jpg
lucrari valea oltului jpg
5 front Arsenie Boca jpg
upu spital tg jiu7 jpeg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
otel inoxidabil vase istock jpg
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
kaufland jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net