Beneficiile consumului de ouă. De ce este bine să le includem în alimentația noastră
Ouăle sunt o sursă valoroasă de nutrienți esențiali pentru sănătatea ta. Acestea conțin proteine de înaltă calitate, considerate a fi mai bune decât cele provenite din carne sau pește. Conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali și pot asigura necesarul de proteine pentru organism, de aceea este recomandat să le incluzi în dieta ta.
Scad nivelul colesterolului rău
Un alt motiv pentru a include ouăle în dieta ta este legat de nivelul colesterolului. Cercetările au arătat că acesta nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din sânge. Mai mult decât atât, ouăle pot contribui la reducerea nivelului colesterolului rău. Prin urmare, persoanele sănătoase pot consuma cu încredere 1-2 ouă pe zi, fără a crește riscul de afecțiuni cardiovasculare.
Conțin grăsimi de calitate
Ouăle conțin, de asemenea, grăsimi bune, precum acizii grași nesaturați, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii, digestie și pentru sistem imunitar. Aproximativ 2/3 din grăsimile din gălbenușul de ou sunt acizi grași nesaturați, cu beneficii dovedite pentru organism.
Citește continuarea pe canal33.ro.