Beneficiile consumului de ouă. De ce este bine să le includem în alimentația noastră

Ouăle sunt o sursă valoroasă de nutrienți esențiali pentru sănătatea ta. Acestea conțin proteine de înaltă calitate, considerate a fi mai bune decât cele provenite din carne sau pește. Conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali și pot asigura necesarul de proteine pentru organism, de aceea este recomandat să le incluzi în dieta ta.

oua freepik jpg

Scad nivelul colesterolului rău

Un alt motiv pentru a include ouăle în dieta ta este legat de nivelul colesterolului. Cercetările au arătat că acesta nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din sânge. Mai mult decât atât, ouăle pot contribui la reducerea nivelului colesterolului rău. Prin urmare, persoanele sănătoase pot consuma cu încredere 1-2 ouă pe zi, fără a crește riscul de afecțiuni cardiovasculare.

Conțin grăsimi de calitate

Ouăle conțin, de asemenea, grăsimi bune, precum acizii grași nesaturați, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii, digestie și pentru sistem imunitar. Aproximativ 2/3 din grăsimile din gălbenușul de ou sunt acizi grași nesaturați, cu beneficii dovedite pentru organism.

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net