Ceaiul de cătină protejează inima

Antibioticele de sinteză pot fi utilizate pentru tratamentul infecţiilor provocate de bacterii, dar sunt total ineficiente în infecţiile virale. În cele mai multe cazuri, infecţiile din sezonul rece (răcelile, rinofaringitele, sinuzitele, otitele, bronşitele) sunt provocate de viruşi. Dacă vom încerca să tratăm aceste boli cu ajutorul antibioticelor sintetice, nu vom reuşi să ne vindecăm mai repede. Bacteriile rezistente cresc, se reproduc şi îşi modifică forma şi structura. De aceea trebuie să profităm cât mai mult de virtuţile vindecătoare ale naturii.

Inhalaţii pentru răceli

Inhalaţiile cu ulei volatil de lavandă sau cimbru fac minuni. La fel de eficiente sunt pulberea de turmeric, scorţişoara sau pulberea de seminţe de muştar amestecate cu miere. În 2 litri ceai de cimbru sau busuioc se pun 2-10 picături de uleiuri volatile de eucalipt, salvie sau brad. Se inspiră aburul timp de 10 minute. Uleiurile volatile de eucalipt, salvie sau brad pot fi administrate şi intern, cu miere de albine, 2-5 picături de 3 ori pe zi.

Atenţie la alimente!

Puteţi să vă întăriţi sistemul imunitar în această perioadă consumând alimente cu gust picant, precum usturoiul, ceapa, hreanul, ridichea neagră sau ghimbirul.

Nu uita de propolis!

Propolisul, sub formă de tablete sau tinctură, acţionează ca un antibiotic natural. Se pun 10 picături de tinctură de propolis 30% într-o linguriţă de miere. Se administrează de două ori pe zi, în cure de câte 10 zile.

Puterea plantelor medicinale

Terapia cu plante reprezintă partea cea mai importantă a tratamentului naturist. Pentru afecţiunile grave, folosiţi numai macerate la rece şi pulbere de plante medicinale, administrate sublingual. Iată cele mai eficiente plante împotriva bolilor grave:

Afecţiuni cardio-vasculare: păducel (flori, fructe), cătină (fructe), vâsc (frunze), coada calului (partea aeriană), valeriană (rădăcină), lavandă (flori).

Afecţiuni digestive: urzică (rădăcină, frunze), creson (frunze), pelin (frunze, flori), tătăneasă (rădăcină), cimbrişor (flori), rostopască (frunze, flori).

Afecţiuni pulmonare: trifoi roşu (frunze, flori), urzică (rădăcină, frunze), obligeană (rădăcină).

Afecţiuni ale pielii: tătăneasă (rădăcină), gălbenele (flori), năpraznic (frunze, flori).

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub smiley png
cub theo rose png
cub mircea bravo png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
horoscop jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg