Cum tratezi natural durerile de urechi!

simeon stalpnicul png

Cei care au o sensibilitate mai mare la urechi se pot confrunta, în vacanţa de la malul mării, cu otită externă, sau „boala înotătorului”. Apa intrată pe canalul auricular poate genera inflamaţie, durere şi disconfort. Iată ce măsuri trebuie să iei!

Dacă ştii că faci uşor infecţii ale urechii după o zi la scăldat, primul sfat este să încerci să le previi. Poţi folosi dopuri pentru urechi, concepute dintr-un material moale. Sau, de fiecare dată când ieşi din mare/piscină, şterge-te bine în urechi, astfel încât să fie perfect uscate. Dacă ţi-a intrat apă, apleacă-ţi capul într-o parte şi în alta, sărind uşor. Nu folosi beţişoare pentru urechi! Nu faci altceva decât să iriţi şi mai mult canalul auricular, împingând ceara în interior. Urechea se curăţă singură în mod natural. Şterge-te doar cu un prosop de bumbac.

  • Foloseşte-te de căldură! Dacă ai făcut otită externă, pentru a calma durerile foloseşte-te de căldură. Aceasta stimulează circulaţia celulelor albe din sânge, care luptă cu infecţia. Aplică pe urechea afectată un prosop încălzit, o sticlă cu apă caldă învelită într-o pânză sau săculeţi cu sare grunjoasă călduţă.
  • Uleiurile esenţiale au efect antibacterian, diminuează durerea şi ajută la retragerea infecţiei. Pentru otită, poţi folosi ulei de busuioc, de muşeţel, de cimbrişor sau de lumânărică. Sunt la fel de eficiente ca un antibiotic de la farmacie. Se diluează 2-3 picături de ulei esenţial în puţin ulei de măsline călduţ şi se aplică în ureche (câteva picături). 
  • Alte picături naturale pentru urechi îţi poţi prepara dintr-un amestec de oţet şi alcool (în proporţii variabile), din care aplici câteva picături în urechea afectată. Alcoolul stimulează evaporarea apei din ureche, pe când oţetul inhibă dezvoltarea bacteriilor.
  • Usturoiul este un antibiotic natural recunoscut pentru puterea lui de a trata otita. Se prepară o infuzie dintr-un căţel de usturoi zdrobit, încălzit uşor în puţin ulei de măsline. Când se mai răceşte, se îndepărtează usturoiul şi se picură în ureche uleiul. Poţi folosi extract de usturoi de la magazinele naturiste sau chiar suc de usturoi proaspăt stors. 
foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
FotoJet (1) jpg
cub paula seling png
infidelitate 0 jpeg
CTP
Francisca, alături de Bogdan Lățescu
image
image
image
image
image
image
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP
interpretarea viselor jpg
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg