De ce ar trebui să dormi pe o pernă medicinală

#Best buys
image

FOTO: Claudio_Scott/Pixabay.com

Somnul are o importanță vitală pentru organism. Influențează starea de sănătate, longevitatea și dispoziția. Este la fel de important ca respirația, mâncarea și hidratarea. Mai multe cercetări arată că lipsa somnului este asociată direct cu boli precum diabetul, obezitatea, hipertensiunea, afecțiuni cardiovasculare, dar și cu probleme de memorie, anxietate sau depresie. Nu e important doar câte ori dormi, ci și calitatea somnului. Pe lângă saltea, foarte importantă este și perna. În acest articol vă explicăm de ce ar fi bine să alegi o pernă medicinală.

Cei care vor să se ferească de declanșarea unor alergii sau sunt astmatici trebuie să aleagă o pernă specială care are proprietăți antimicrobiene și antifungice. De exemplu, pernele Somnomed au un astfel de tratament împotriva microbilor și ciupercilor. 

De asemenea, are o umplutură preaglomerată în biluțe individuale, fibră buclată sau ciorchine, care face ca perna să își păstreze proprietățile inițiale pentru o perioadă lungă de timp, chiar după foarte multe spălări. Are o înălțime și duritate medie și este ideală pentru persoanele care dorm pe burtă sau pe lateral. 

image

Pernă medicinală pentru citit și TV

Există o pernă medicinală ortopedică pentru citit și antireflux. Aceasta este ideală când citești sau te uiți la televizor. Asigură susținerea corectă a coloanei și a capului și este utilă pentru persoanele care suferă de reflux gastroesofagian. De asemenea, are o husă detașabilă și se poate spăla la temperaturi de 40 de grade. 

image

Perna cervicală contur este ideală pentru persoanele care preferă dormitul pe spate și oferă un suport bun pentru zona cervicală. Forma sa triunghiulară îți asigură o susținere comodă a gâtului și este confortabilă când te afli în fața televizorului. De asemenea, poziția de dormit pe această pernă te ajută să respiri mai ușor.

image

Perna medicinală Anatomic Memory Somnart este un alt model ideal pentru persoanele care au probleme cu dureri de ceafă și coloană. Este bună pentru toate poziții de dormit și are suport pentru gât. Husa Silver Iron are efect anti-microbian și anti-alergenic. Este confortabilă datorită spumei cu memory foam. Materialul 3D airmesh asigură o bună aerisire a pernei și menține tenul curat. 

image

Perna medicinală lombară Domine Memory sprijină coloana vertebrală în poziție verticală atunci când stai timp îndelungat la birou, pentru șoferi, femei însărcinate sau persoanelor care suferă de sciatică și hernie de disc. Atenuează durerea și presiunea în partea inferioară a spatelui. 

De asemenea, forma anatomică corectează poziția corpului și îți permite să stai confortabil datorită proprietăților spumei cu memorie. Are și un elastic cu ajutorul căruia puteți pune această pernă și pe un scaun de birou sau de mașină. 

image

O altă pernă bună pentru un somn odihnitor este cea cu microfibre de carbon. Fibrele de carbon încorporate în material întrerup sarcina electrostatică, care provoacă tulburări musculare, tulburări de somn și stres. Elimină excesul de electricitate statică acumulată în timpul zilei, permițând o odihnă profundă și mai relaxantă. 

image

Mai multe detalii despre aceste perne, dar și alte modele și oferte de prețuri puteți găsi - LA ACEST LINK