La ce e bun uleiul de dovleac. Beneficiile de care habar n-aveai

Plin de nutrienţi, uleiul de dovleac are beneficii atât pentru sănătatea, cât şi pentru frumuseţea ta. Poate fi folosit în alimentaţie, în uz intern (cure cu scop terapeutic) sau în uz extern, ca produs cosmetic.

image

Antiinflamator. Conţinutul ridicat de grăsimi nesaturate din uleiul din seminţe de dovleac are un impact major asupra inflamaţiei din organism. Consumat constant, te poate ajuta să o elimini.

Diabet. Pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip 1 sau cu diabet de tip 2 pot avea de câştigat de pe urma consumului de ulei de dovleac. Specialiştii susţin că acest ulei are calităţi antihiperglicemice.

Creier. Potrivit studiilor britanice recente, consumul de ulei de dovleac are un impact pozitiv asupra psihicului, ameliorând depresia, mai ales în cazul copiilor. 

Inimă. Fiind un ingredient antiinflamator eficient, uleiul de dovleac este, bineînţeles, benefic şi pentru inimă. Acest ulei are şi proprietăţi antihipertensive, ceea ce înseamnă că este ideal pentru persoanele cu tensiunea arterială mare. Mai mult, un studiu din 2020 a evaluat efectul uleiului de seminţe de dovleac asupra colesterolului şi tensiunii arteriale.  

Păr. Mai ales în cazul bărbaţilor care suferă de alopecie, uleiul din seminţe de dovleac s-a dovedit de un real ajutor. Într-un studiu, 76 de bărbaţi cu alopecie au consumat 400 mg de ulei de seminţe de dovleac sau un placebo pe zi, timp de 24 de săptămâni. La sfârşitul studiului, cei care au luat ulei din seminţe de dovleac au constatat că părul a început să le crească. Un alt studiu mic a constatat că uleiul din seminţe de dovleac ar putea stimula, de asemenea, creşterea părului la femei atunci când este aplicat local pe o perioadă de 3 luni.

Tractul urinar. Uleiul de dovleac are efecte benefice pentru sănătatea rinichilor, a vezicii urinare, dar şi a uretrelor, conform doc.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
canicula jpg
litoral jpg
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net