Leacuri benefice pentru ameliorarea simptomelor de psoriazis

Ultima actualizare:

Pentru ameliorarea simptomelor de psoriazis, pe lângă tratamentul recomandat de medic, poţi să foloseşti şi câteva remedii naturiste. Aceste leacuri sunt eficiente şi nu dau dependenţă!  Află mai multe din numărul de octombrie al revistei Click!Sănătate!

shutterstock 198042653 jpg

Cum se manifestă psoriazisul?

Boală a sistemului imunitar, psoriazisul se manifestă prin pete şi/sau umflături, care pot să apară pe articulaţii, mâini, picioare, gât, scalp, faţă, dar şi pe unghii şi în zona din jurul organelor genitale. În ameliorarea simptomelor, remediile la domiciliu funcţionează cel mai bine împreună cu tratamentul recomandat de medic. 

Citește și: INTERVIU Corina Dănilă: «Am făcut vitiligo pe fond emoţional». Actriţa a vorbit deschis despre problemele sale de sănătate

Unguent de ardei roşu. Capsaicina, o substanţă din compoziţia ardeiului roşu, ameliorează inflamaţia, senzaţia de mâncărime şi durerea. O modalitate de a folosi ardeiul roşu este sub formă de unguent. Pentru a-l pregăti, ai nevoie de 3-4 linguri de ardei iuţi tăiaţi mărunt şi de un pachet de unt. Pune untul la topit într-o oală, pe baie de aburi, şi lasă-l la foc mic 15 minute. În untul încins, adaugă ardeiul iute tocat, amestecă bine alte 10 minute şi lasă să se răcească. Păstrează unguentul într-un recipient închis, la frigider. Foloseşte o cantitate mică şi nu aplica pe pielea iritată!

Sare amară. O baie caldă cu sare amară (Epsom) poate ameliora simptomele psoriazisului, cum ar fi mâncărimile. Pentru calmarea mâncărimilor sunt buni şi fulgii de ovăz, şi uleiul de măslime. Adaugă în cada cu apă caldă (nu fierbinte), sare Epsom, fulgi de ovăz şi ulei de măsline şi stai în cadă 20 de minute. Este bine să faci astfel de băi de 3 ori pe săptămână. La final, foloseşte o cremă hidratantă. 

Vezi și: Rețeta de topit grăsimea de pe burtă a Luanei Ibacka!

Aloe vera. Crema cu aloe vera are acţiune antiinflamatoare, antibacteriană, şi are efect răcoritor, oferind o senzaţie plăcută când psoriazisul provoacă mâncărimi. Pentru prepararea ei, ai nevoie de 1 lingură de suc proaspăt de aloe vera, de 150 ml de ulei de măsline, 2 linguri de unt, 1 lingură ceară de albine şi câteva picături de ulei volatil. Topeşti ceara, adaugi treptat untul şi sucul de aloe amestecat cu uleiul de măsline. La final, adaugi picăturile de ulei volatil. Amesteci până când se îngroaşă compoziţia, iar când se răceşte, o păstrezi la frigider. 

Oţet de mere. Dacă psoriazisul se manifestă în zona scalpului, poţi folosi oţet de mere,  mai ales pentru ameliorarea mâncărimilor. Pregăteşte un amestec din 1 cană cu oţet de mere, la 3 căni cu apă şi clăteşte scalpul după ce te-ai spălat pe păr, apoi te speli cu apă curată. Nu încerca acest remediu dacă pielea capului sângerează sau e crăpată, deoarece oţetul va provoca iritaţii! Pentru scalp, de ajutor sunt şi şampoanele care conţin ulei de arbore de ceai.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net