Sfaturi de la Mihaela Bilic pentru cei care mănâncă sandvișuri: „Dacă țineți la siluetă, îndepărtați...”
Așa cum și-a obișnuit deja urmăritorii, medicul nutriționist Mihaela Bilic revine cu informații utile despre o alimentație echilibrată. De această dată, ea atrage atenția asupra modului în care ar trebui ales un sandviș corect, oferind detalii importante la care merită să fim atenți.

Recent, Mihaela Bilic a împărtășit câteva recomandări pentru cei care vor să se bucure de gustul unui sandviș, fără a-și pune în pericol sănătatea sau silueta.
Mihaela Bilic: „Contează mărimea sandvișului, umplutura și cantitatea de sos adăugat!”
Într-o postare online, specialistul a vorbit despre consumul de sandvișuri și despre criteriile pe care ar trebui să le avem în vedere atunci când le alegem. Ea recomandă atenție sporită la tipul de carne folosit, la sosuri și la combinația celorlalte ingrediente.
„Întrebarea zilei: Cum alegem un sandviș?
Practic, comod de transportat și de consumat, sandvișul există într-o varietate infinită de combinații. A fost inventat acum 250 de ani și constă în două felii de pâine între care se pune carne sau pește, mezeluri și brânzeturi, legume și sosuri.
Pentru cei care vor carne neprocesată, puteți face sandvișuri cu friptură rece, muștar și murături. Și peștele poate fi pus în sandviș: somon afumat cu cremă de brânză și mărar sau ton cu ou și crudități.
Ce se poate reproșa unui sandviș? Că nu este dietetic și ne poate pune în pericol silueta. Atenție: contează mărimea sandvișului, umplutura și cantitatea de sos adăugat!”, explică Mihaela Bilic, într-o postare din mediul online.
Ce spune despre sendvișurile cumpărate
De asemenea, Mihaela Bilic le recomandă celor care consumă sendvișuri cumpărate să citească etichetele cu atenție și să observe procentul de grăsime pe care acestea îl au.
Cât despre sandvișurile ambalate, citiți eticheta și fiți atenți la procentul de grăsime. Cele mai sigure sunt sandvișurile simple, cu unt, salam, șuncă și cașcaval; evitați tot ce conține sosuri sau este transformat în pastă – asta înseamnă multă maioneză.
Dacă țineți la siluetă, îndepărtați una dintre cele două felii de pâine – veți reduce la jumătate aportul de carbohidrați! Există și varianta de sandviș pentru cura de slăbire, în care pâinea este înlocuită cu frunze de salată, ardei gras, gulie sau castravete. Dar pe acesta trebuie să-l faceți voi!”, a mai explicat vedeta.




































