Simptomul Omicron care are legătură cu mersul la baie. Ce segment de populație e afectat

#Coronavirus 12 ianuarie 2022

Medicii au identificat un nou simptom dat de tulpina Omicron, diferit de cele pe care le-au observat până acum și care are legătură cu mersul la baie.

article img
Medicii americani susțin că au identificat un nou simptom Omicron foto: Pixabay

Noua variantă Omicron dă simptome diferite față de tulpinile precedente ale SARS-Cov-2. Până acum, cele descoperite de specialiști erau totuși legate de afecțiuni respiratorii, cum ar fi nasul înfundat sau tusea. Însă cel mai recent simptom are legătură cu mersul la baie.

Diareea, posibil simptom Omicron

Mai exact, Centrul pentru Prevenția Bolilor, din SUA, susține că dacă ai diaree, e bine să te testezi de Covid-19. Se pare că acesta este un simptom dat de Omicron.

Conform mirror.co.uk, persoanele cu un sistem imunitar compromise sunt cele mai predispuse la diaree dată de Covid, dar și la alte probleme gastrointestinale.

Medicii din Chicago au descoperit că în jur de 20% dintre persoanele care se infectează cu coronavirus au acest simptom, la scurt timp de la contactarea SARS-CoV-2.

Evident, diaree poate fi cauzată și de alte lucruri, de aceea e cel mai bine să te adresezi unui specialist și să vezi cauza exacta.

Ce simptome dă varianta Omicron

Oamenii de știință din Marea Britanie au anunțat că Omicron a devenit varianta dominantă în țară. Ei spun că tulpina apărută la finalul lui 2021 e mai greu de identificat pentru că dă alte simptome decât cele comune. Dacă la Delta și la variantele vechi, simtomele predominante erau febra, tusea și absența mirosului și a gustului, la Omicron, simptomele de raceală sunt mai des întâlnite.

Centrul pentru Prevenția Bolilor din SUA avertizează că simptomele pot fi foarte variante. Problema medicilor e că asta înseamnă că noua formă Covid se poate manifesta în diverse feluri, unele aparent neimportante, cum ar fi un nas înfundat, la unele care au nevoie de îngrijire medicală. Lista mai include obseală, probleme de respirație, durere de mușchi și de cap și dureri în gât, dar și transpirații pet imp de noapte.