Slănina de porc, sub lupă! Ce conține cu adevărat. Mihaela Bilic: „Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”
Mihaela Bilic vine cu o serie de recomandări, în pragul sărbătorilor de iarnă. Specialistul în nutriție atrage atenția asupra consumului de slănină, pe care mulți români îl asociază cu punerea în pericol a sănătății. Total greșit, susține Mihaela Bilic, și explică de ce slănina este sănătoasă.

„Somonul cu picioare e... porcul de Mangaliţa”
Din informațiile puse la dispoziție de Bilic, slănina este o sursă excelentă de grăsimi naturale, care se apropie de uleiul de măsline și de somon, astfel că românii nu ar mai trebuie să se teamă să o consume.
„Somonul cu picioare e... porcul de Mangaliţa.
Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeşte cu mult pe cel al grăsimilor saturate.
Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.
Sfaturi importante care vizează mesele de sărbători
De asemenea, medicul nutriționist vine și cu câteva recomandări utile, pentru mesele încărcate de sărbători. Majoritatea tind să mănânce mai mult, din dorința de a încercat multe preparate culinare prezente pe mese.
Mihaela Bilic recomandă consumul de fructe, legume și lichide înainte de a mânca preparatele tradiționale de Crăciun.
„În zilele dinaintea și după mesele copioase consumați legume proaspete, produse lactate degresate și multe lichide (apă, ceai), pentru a da organismului posibilitatea să facă față exceselor”, a scris dr. Bilic în cartea „Sănătatea are gust”.
De asemenea, limitarea porțiilor de mâncare la o singură masă este importantă: „Nu mâncați niciodată la o masă mai mult de 2 feluri de mâncare sau mulțumiți-vă cu jumătate de porție - zilele de sărbătoare sunt lungi, iar ocaziile de a consuma alimente nenumărate”, a precizat nutriționista.
Iubitorii de dulciuri pot înlocui cozonacul cu panettone: „Cozonacul tradițional poate fi înlocuit cu produsul italienesc numit «panettone», mult mai pufos, mai ușor, cu volum mai mare și calorii mai puține”, explică dr. Bilic.



































