Ce trebuie să pui în slănină, ca să se păstreze mai mult timp. Secretul pe care niciun român nu-l cunoaște

Deja ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar cu ocazia lor, o mulțime de produse tradiționale își vor face apariția pe mesele românilor. Printre acestea se numără și slănina, care deja a devenit emblematică pentru perioada de iarnă. Însă nu mulți dintre noi știu că slănina poate fi păstrată chiar și ani de zile!

Slănina este o alegere populară în perioada de iarnă / foto: Shutterstock
Slănina este o alegere populară în perioada de iarnă / foto: Shutterstock

Pentru cei dintre noi care nu știu cum se pregătește slănina, trebuie explicat că după ce o scoatem de la fum, ea trebuie lăsată câteva zile. Cel mult, această perioadă poate ajunge chiar și la 3 săptămâni, depinzând de gustul fiecăruia. Desigur, dacă afară este vreme caldă, de peste 10 grade Celsius, ea nu va trebui lăsată decât câteva zile.

Ei bine, un detaliu pe care nu mulți români îl știu este că slănina poate fi savurată chiar și după ani de zile, dacă a fost depozitată cum trebuie! Iar pentru a reuși să vă bucurați de gustul ei pentru o perioadă atât de lungă există nu mai puțin de 2 metode, extrem de simple și de ingenioase!

Cum putem savura slănina chiar și peste ani

Prima dintre aceste metode va necesita câteva ingrediente banale! Mai precis, hârtie de copt obișnuită, de culoare închisă, cât și sare de salină, neiodată. Atenție la ce sare folosiți, deoarece calitatea acesteia va avea un impact enorm asupra gustului preparatului vostru!

Apoi, învelim slănina în hârtia de cop, o punem într-un vas, iar tot ce trebuie să facem mai departe este să acoperim totul cu sare! Astfel, dacă slănina este ținută într-un loc răcoros, ea își va păstra gustul chiar și un an de zile!

În ce privește a doua metodă, trebuie să tăiați slănina în bucăți cam de 20 – 30 de cm și să o puneți în pungi de plastic. Apoi, scoatem aerul din pungi și le sigilăm ermetic, după care le băgăm la congelator! Slănina poate fi păstrată vreme de 2, sau chiar și 5 ani!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net