Mihaela Bilic, sfaturi practice pentru un Crăciun dietetic. Alimentele pe care le poți consuma fără vinovăție: „Cozonacul poate fi înlocuit cu..”

Masa de Crăciun, plină cu bunătăți, este un adevărat test pentru siluetă. Din fericire, nutriționista Mihaela Bilic vine în ajutor cu sfaturi practice pentru un meniu gustos de Sărbători, fără grija kilogramelor în plus!

image

Pregătirea pentru un Crăciun dietetic începe, de fapt, înainte de masa festivă. Mihaela Bilic recomandă ca alimentația să fie cât mai ușoară în zilele din preajma Sărbătorilor: „În zilele dinaintea și după mesele copioase consumați legume proaspete, produse lactate degresate și multe lichide (apă, ceai), pentru a da organismului posibilitatea să facă față exceselor”, a scris dr. Bilic în cartea „Sănătatea are gust”.

Potrivit nutriționistei, este bine ca ziua marelui festin să înceapă cu un mic dejun ușor: „Încercați un mic dejun simbolic (iaurt, ceai sau cafea), menajați-vă tubul digestiv și pregătiți-l pentru festinul de peste zi”, a notat aceasta. 

La prânz, dr. Mihaela Bilic propune consumul ciorbelor și legumelor proaspete înaintea altor preparate: „Începeți ziua cu o porție de ciorbă sau cu o salată, veți umple stomacul fără prea multe calorii, astfel încât apetitul va fi redus, iar produsele consistente vor găsi mai mult spațiu disponibil”, explică specialista.

Un alt sfat vizează limitarea felurilor de mâncare consumate la o singură masă: „Nu mâncați niciodată la o masă mai mult de 2 feluri de mâncare sau mulțumiți-vă cu jumătate de porție - zilele de sărbătoare sunt lungi, iar ocaziile de a consuma alimente nenumărate”, a precizat nutriționista.

Alimentele dietetice de pe masa de Crăciun

Pentru reducerea aportului de grăsimi și calorii, dr. Mihaela Bilic recomandă consumul anumitor aperitive și feluri principale în varianta lor dietetică. Un aliment propus este răcitura din carne de curcan: „Dintre aperitivele tradiționale, răcitura este cea mai puțin periculoasă, mai ales dacă este făcută din carne de curcan. Produsele care conțin gelatină din oase și cartilaje (urechi, picioare, șorici) au un aport caloric redus, cu condiția să nu fie preparate din carne grasă. Toba, pifia și aspicul sunt și ele produse dietetice”, a precizat ea.

Dr. Mihaela Bilic oferă și o rețetă de tochitură dietetică: „Există și o variantă dietetică de tochitură, făcută din ficat, carne slabă și cârnați, dar preparată înăbușit în loc să fie prăjită în ulei, grăsimea din carne se topește complet și lichidul rezultat poate fi eliminat înainte de consum.”

Iubitorii de dulciuri, dar atenți la siluetă, pot opta pentru panettone în locul cozonacului tradițional: „Cozonacul tradițional poate fi înlocuit cu produsul italienesc numit «panettone», mult mai pufos, mai ușor, cu volum mai mare și calorii mai puține”, explică dr. Bilic.

În privința fripturilor, nutriționista Mihaela Bilic propune carnea slabă, pregătită la cuptor: „Despre friptură numai de bine, mai ales dacă este făcută la cuptor, fără adaos de ulei; alegeți carne slabă, folosiți vin, mirodenii, condimente și consumați-o cu salată proaspătă în loc de cartofi”, a mai precizat aceasta.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Daniel David FOTO Mediafax
nichita stanescu jpg
31c8bb6b aab1 4485 9ff9 69ca9b118b99 jpg
image jpeg
starlink wikipedia jpg
image png
christmas 8462371 1280 jpg
printul william george gating pentru oameni nevoiasi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net