Superalimentul care ajută creierul și curăță vasele de sânge. Vlad Constantin Ciurea garantează: „Este dovedit”

Prof. dr. Vlad Ciurea a fost invitat la podcastul moderat de către Cătălin Măruță și a discutat despre un aliment, la îndemâna tuturor, care curăță vasele de sânge și ”impinge procesele cerebrale”. 

Usturoiul nu trebuie să lipsească din alimentația pentru creier. Foto: Click.
Usturoiul nu trebuie să lipsească din alimentația pentru creier. Foto: Click.

Usturoiul ajută creierul

Renumitul neurochirug spune că din alimentația pentru creier nu trebuie să lipsească mai multe alimente. „Nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac. Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant"! Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”.

Iată ce alte beneficii pentru organism mai are usturoiul:

1. Întărește sistemului imunitar 

Imunitatea corpului tău este cea care îl împiedică să se îmbolnăvească în primul rând și, de asemenea, ajută la lupta împotriva bolilor atunci când situația o impune. Usturoiul oferă o stimulare a sistemului imunitar pentru a ajuta la prevenirea răcelilor și a virusului gripal.

2. Reduce hipertensiunea arterială

Accidentul vascular cerebral și atacurile de cord sunt două dintre cele mai importante probleme de sănătate la nivel mondial. Hipertensiunea arterială este un factor de risc considerabil pentru boli de inimă. Se crede că provoacă aproximativ 70% din accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și insuficiență cardiacă cronică. Hipertensiunea arterială este cauza a 13,5% din decese la nivel mondial.

Usturoiul este un condiment fantastic de inclus în dieta ta pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. 

3. Usturoiul ajută la reducerea nivelului de colesterol

Colesterolul este o componentă grasă din sânge. Există două tipuri de colesterol: colesterolul „rău” LDL și colesterolul „bun” HDL. Mult prea mult colesterol LDL și nu suficient colesterol HDL pot cauza probleme grave de sănătate.

S-a demonstrat că usturoiul reduce nivelul colesterolului total și LDL cu 10 până la 15%.

4. Poate ajuta la prevenirea cancerului

Potrivit cercetărilor, consumul de usturoi proaspăt poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. Potrivit Iowa Women's Health Study, femeile care consumau usturoi în mod regulat împreună cu alte legume și fructe au avut o șansă cu 35% mai mică de a face cancer de colon.

5. Poate preveni Alzheimer și demență

Usturoiul are un nivel ridicat de antioxidanți, care ajută la prevenirea oricăror daune oxidative care apar în corpul dumneavoastră. Aceste proprietăți antioxidante pot ajuta la prevenirea anumitor boli cognitive precum demența și Alzheimer. 

Mișcarea și alimentația, esențiale

Renumitul neurolog a vorbit la podcastul moderat de Cătălin Măruță și despre ce înseamnă și unde duce o viață sedentară și cât de imporantă este alimentația.

Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (...) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras. Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul, a mai spus neurochirurgul.

Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!", a adăugat Ciurea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net