Vaccin revoluționar împotriva cancerului. „Șanse reale pentru un leac”

Un vaccin revoluționar, personalizat pentru fiecare pacient și folosind tehnologia ARN mesager, este în prezent testat la Londra, reprezentând primul vaccin de acest gen care este supus încercărilor clinice pe oameni. Acest demers ar putea marca un punct de cotitură în efortul de a găsi soluții eficiente și definitive în tratarea cancerului, relatează The Guardian.

Vaccin. Foto: arhiva.
Vaccin. Foto: arhiva.

Vaccinul este conceput pentru tratarea melanomului

Vaccinul în cauză este conceput pentru tratarea melanomului, unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer de piele, care afectează anual aproximativ 132.000 de oameni la nivel global și este cunoscut pentru mortalitatea sa ridicată. În prezent, tratamentul principal pentru melanom implică intervenții chirurgicale, însă se recurge și la radioterapie și chimioterapie în unele cazuri. Această nouă abordare, prin vaccinuri personalizate, ar putea însemna o schimbare radicală în lupta împotriva acestei boli.

Vaccinul funcționează prin transmiterea de instrucțiuni specifice organismului, astfel încât acesta să fie capabil să identifice și să neutralizeze celulele canceroase. Obiectivul este ca vaccinul să stimuleze un răspuns imunitar adaptat fiecărui pacient, permițând corpului să devină „imun” la cancer.

Dr. Heather Shaw, coordonatorul testării la nivel național, afirmă că vaccinurile au potențialul de a oferi o vindecare reală pentru pacienții cu melanom și sunt de asemenea testate pentru alte tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, de vezică urinară sau renal.

Vaccinul este o formă de terapie individualizată, dezvoltată special pentru fiecare pacient în parte. Procesul începe prin extragerea unei mostre de cancer de la pacient, urmată de secvențierea genetică a acesteia și producerea vaccinului adaptat genetic. Această abordare personalizată se dovedește a fi mult mai eficientă și mai inteligentă decât abordările generice, fiind adaptată specific la nevoile fiecărui pacient.

Ce au arătat rezultatele preliminare din faza a doua a testării

Rezultatele preliminare din faza a doua a testării au fost încurajatoare, arătând o reducere semnificativă a riscului de recurență a cancerului la pacienții cu melanom. În prezent, testele sunt în etapa a treia, care implică o populație mai largă de pacienți și se așteaptă să aducă date suplimentare pentru evaluarea eficacității acestui nou tratament revoluționar.

Perspectivele sunt încurajatoare, iar acest pas înainte în terapia cancerului ar putea reprezenta o schimbare esențială în lupta împotriva acestei boli devastatoare. Cercetătorii și medicii implicți în acest proiect se așteaptă ca vaccinul să ofere speranță și soluții noi pentru pacienții diagnosticați cu diverse forme de cancer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net