Produsul care ne crește riscul de a ne îmbolnăvi de cancer! Este nelipsit de pe mesele românilor

Din păcate, cancerul a devenit o boală de care tot mai mulți oameni se lovesc, de-a lungul întregii lumi. Iar un medic oncolog român ne spune că un produs nelipsit de pe mesele românilor este extrem de nociv și ne crește riscul de a dezvolta această boală.

Carnea procesată crește riscul de cancer / foto: Pixabay
Carnea procesată crește riscul de cancer / foto: Pixabay

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la doctorulzilei.ro, cancerul este, de fapt, un grup de aproximativ 100 de boli diferite, care pot apărea oriunde în corp. Din păcate, în zilele noastre, milioane de oameni de-a lungul întregii lumi sunt nevoiți să se confrunte cu acest diagnostic.

Pentru a putea reduce riscul de a dezvolta o formă de cancer, un lucru pe care îl putem face este să fim mai atenți la ce fel de produse ajung în farfuriile noastre. Iar doctorul Cătălin Costovici, un oncolog român, ne avertizează că primul lucru la care trebuie să renunțăm este carnea procesată.

„Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnații, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunțită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niste stabilizatori, coloranți, celebrele E-uri. Iar efectul lor e cumulativ în timp și, în zeci de ani, aceste efecte sunt otravă pe pâine”, a spus doctorul Cătălin Costovici, potrivit sursei citate.

Carnea procesată ne poate crește riscul de a dezvolta cancer

Deja tot mai multe studii arată faptul că ar exista o legătură între consumul de carne procesată și apariția acestei boli. De exemplu, un studiu efectuat asupra a 24.000 de adulți din Italia a arătat faptul că toți cei ce consumau alimente ultraprocesate în cantități însemnate aveau un risc mult mai mare de deces, provocat de diverse boli de inimă.

Un alt studiu, de această dată din Statele Unite, a urmărit 200.000 de adulți, pe o perioadă de 24, sau chiar și 28 de ani. Experții au descoprit că bărbații care consumau peste 2 porții pe zi, în medie, de alimente ultraprocesate aveau un risc cu 29% mai mare de a dezvolta cancer colorectal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net