Satu Mare: Prinsă cu mita în sac

Angajaţii Serviciului Judeţean Anticorupţie din cadrul DNA au fost sesizaţi de o sătmăreancă despre faptul că secretara Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului i-a pretins suma de 700 de euro pentru a facilita aprobarea unui dosar. Sătmăreanca ceruse aprobarea dosarului soacrei ei, în vârstă de peste 70 de ani, nevăzătoare de 15 ani, dosar care fusese deja aprobat de Comisie. „A vrut să ia bani pentru un serviciu care nu-şi mai avea sensul, pentru că femeia respectivă avea deja pensia aprobată, iar Nagy Andrea ştia acest lucru. A luat dosarul femeii, a văzut că hotărârea definitivă există şi că trebuia doar să vină să-şi ridice dosarul, iar ea a făcut o încercare de a-i lua bani spunând că va interveni la comisie pentru aprobare”, spune Gabriela Pop, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.Flagrantul a avut loc luni dimineaţă, la ora 8.30, în barul hotelului-restaurant Aurora. Nagy Andrea s-a întâlnit cu reclamanta pentru a primi jumătate suma pretinsă. Ea a fost însă prinsă în flagrant şi a fost condusă la Parchet pentru audieri.

Cercetată în libertate„S-a făcut percheziţia atât în autoturismul ei, parcat lângă restaurant, cât şi la domiciliul acesteia. S-au găsit şi alte dosare şi copii după cărţi de identitate, urmând ca şi acele persoane să fie audiate în cursul procesului”, mai spune procurorul Gabriela Pop.În cursul audierilor de luni, Nagy Andrea şi-a recunoscut fapta, dar şi că a mai primit mită săptămâna trecută 500 de lei pentru intervenţia în alt caz. „Femeia nu a negat cele întâmplate, motiv pentru care ea nu a fost propusă spre arestare preventivă. Este anchetată în stare de libertate deoarece nu prezintă pericol social şi nu există nici pericolul că aceasta ar putea comite şi alte infracţiuni asemănătoare”, mai spune Gabriela Pop.

Contract de muncă suspendatContractul de muncă al lui Nagy Andrea a fost suspendat pe perioada procesului, susţine Mariana Dragoş, directorul adjunct al DGASPC Satu Mare. „Deocamdată, contractul ei este suspendat până la sentinţa definitivă, după care nu mai are ce căuta în instituţia noastră. Astfel de persoane nu pot fi angajate la noi. Personalul din cadrul biroului va fi schimbat pentru a evita orice altă situaţie asemănătoare”, a declarat Mariana Dragoş.Nagy Andrea, în vârstă de 41 de ani, a fost secretara comisiei timp de doi ani. Contactată de reporterii „Click“, ea a refuzat să comenteze situaţia. „Prefer să nu comentez. Nu am niciun punct de vedere, mă abţin”, a spus Nagy Andrea.Cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite, ea riscă pedeapsa cu închisoarea până la 10 ani cu posibilitate de suspendare.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
cub ioana ilie nastase png
8 boca arsenie  jpeg
mihai voropchievici jpg
cub mircea baniciu png
FotoJet jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
Centrala hidroelectrica pe Dunare FOTO Shutterstock jpg
Senatorul PSD Niculae Badalau la sediul Directiei Nationale Anticoruptie foto Marian Iliescu
image
image
image
image
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg