Şvaiţer de Urziceni!

simeon stalpnicul png

Marşul ialomiţenilor către optimile Ligii Campionilor a fost stopat brutal aseară, în cel mai pur stil nemţesc, pe „Mercedes Benz Arena”, din Sttutgart.

Unirea a păşit pe gazonul stadionului german cu un singur gând: să demonstreze că în Bărăganul românesc există o poveste de succes a unei echipe mici, dar cu inimă mare.

În plan concret fotbalistic asta însemna că echipa lui Dan Petrescu n-avea voie să piardă, pentru a-şi păstra locul la masa bogaţilor şi în primăvara europeană. Un obiectiv care a stat în picioare fix cinci minute, până când „trădătorul de ţară" Ciprian Marica a deschis scorul cu o lovitură de cap, care, pentru noi, românii, ar fi fost mult mai utilă la echipa naţională.

Vârful lui VfB a declanşat seria loviturilor fulgerătoare pe care nemţii le-au aplicat Unirii în următoarele minute. Scenariul groazei arată aşa: minutul 5 - centrare Khedira, gol Marica din şase metri, minutul 8 - pătrundere Trash, şut fulgerător pe jos, minutul 11 - Pogrebniak acţiune în careu, execuţie seacă.

Concluzia: 3-0 pentru nemţi după mai puţin de un sfert de oră şi celebrul „Auf Wiedersehen" poate fi tradus în românescul „Ura şi la gară!", pardon, la aeroport! Începutul reprizei secunde ne-a dat un dram de speranţă.

La două minute de la reluare, Semedo a speculat eficient o eroare a lui Boka şi a redus din handicap. Cu un Marica în formă bună, cu Pogrebniak şi el foarte arţăgos în atac şi cu Gebhart măiastru şi viclean la mijlocul terenului, VfB a înclinat din nou terenul spre poarta lui Arlauskis, rostogolind minge după minge spre buturile nefericitului portar lituanian, care a scăpat însă fără gol până la final.

Marica a deschis balul

De la campioni la campioni. Componentele naţionalei de handbal le-au transmis ialomiţenilor un mesaj de susţinere. «Din China, echipa feminină de handbal vă doreşte mult succes. Sper să jucaţi la fel de bine ca noi şi să vă calificaţi mai departe în Liga Campionilor», a fost mesajul tricolorelor.

simeon stalpnicul png

Antrenament în loc de plimbare. Petrescu a programat ieri un antrenament uşor, de 45 de minute. Singurii care au lipsit au fost Dănălache, L. Marinescu şi C. Grigore, fotbalişti care nu au fost incluşi pe foaia de joc.

Bilaşco a fost căpitan. În absenţa lui George Galamaz, Dan Petrescu a hotărât să-i ofere banderola atacantului Marius Bilaşco, deşi de obicei cel de-al doilea căpitan al echipei era Ersin Mehmedovici.

Ploaie de scouteri la meci. Impresarul Daniel Stanciu, un apropiat al Unirii, a avut o grămadă de invitaţi aseară. "Am chemat scouterii de la nouă cluburi ", a spus agentul. Inter Milano, Arsenal, Everton, West Ham, Portsmouth, WBA, Shalke şi Dortmund sunt câteva dintre formaţiile care s-au arătat interesate de serviciile jucătorilor ialomiţeni.

Marica titular, Varga rezervă. Deşi era anunţat rezervă, atacantul român al lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, a fost trimis pe teren de Christian Gross încă din primul minut şi a reuşit chiar să deschidă scorul. De partea cealaltă, Petrescu i-a lăsat pe banca de rezerve pe Varga şi Paraschiv, preferându-i pe Semedo şi Pădureţu.

Comentatori de cinci stele. În timp ce Ilie Dumitrescu a comentat partida pentru TVR 1, televiziunile străine au beneficiat şi ele de nume mari ale fotbalului. Matthias Sammer a vorbit la microfonul Sky Sports, în timp ce Franz Beckenbauer a comentat la Sat 1.

Scoţia a renunţat la Dan Petrescu. Deranjaţi de faptul că tehnicianul Unirii a făcut public interesul federaţiei scoţiene pentru el, Gordon Smith, preşedintele forului fotbalistic din Scoţia, a declarat în The Sun că oferta pentru tehnicianul Unirii e de domeniul trecutului.

"Ieşim din Liga Campionilor cu fruntea sus, nu ştiu ce echipă românească se mai poate lăuda cu aşa ceva. Dacă juca Maftei, era altceva, împotriva echipelor mari nu poţi să joci fără cinci fundaşi"

Dan Petrescu, antrenor Urziceni

simeon stalpnicul png
FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
oana zavoranu si sotul
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock