Taifunul Vongfong a atins partea centrală a Japoniei, unde un chinez a fost dat dispărut anterior

Puternicul taifun Vongfong a lovit luni partea centrală a Japoniei, după ce a provocat rănirea a 44 de persoane, iar un chinez a fost dat dispărut, fiind luat de valuri, potrivit autorităţilor şi presei, relatează AFP.

Centrul taifunului, cel de-al 19-lea din acest sezon, "a atins uscatul la Makurazaki, pe Insula Kyushu, în jurul orei locale 8.30 (2.30, ora României)", însoţit de rafale de vânt de până la 180 de kilometri pe oră, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Agenţiei japoneze pentru meteorologie.

Peste 300 de zboruri au fost anulate, porivit postului public NHK.

Înainte să atingă principalele insule nipone, taifunul a fost precedat de intemperii, iar trei chinezi au fost luaţi de valuri uriaşe, la Shizuoka, în centrul Japoniei, duminică după-amiaza, potrivit NHK. Doi dintre ei au putut să fie salvaţi, însă despre al treilea nu se ştia nimic până luni.

Acest ciclon a atins arhipelagul Okinawa în weekend, provocând rafale de peste 200 de kilometri pe oră. Imagini difuzate la televiziune surprind ploi diluviene, drumuri inundate şi case devastate.

Vongfong a fost retrogradat de la "superputernic" la "puternic", dar autorităţile japoneze au anunţat sâmbătă că "rămâne, totuşi, important şi foarte puternic" şi au avertizat că se vor forma valuri uriaşe, vor avea loc precipitaţii torenţiale şi alunecări de teren.

Cel puţin 44 de persoane au fost rănite, inclusiv o fată în vârstă de nouă ani, iar unui bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani i-au fost secţionate degete, de o uşă, în timpul unor rafale de vânt extrem de puternice, în două incidente separate.

Alt taifun, Phanfone, a traversat Japonia în urmă cu o săptămână şi s-a soldat cu aproximativ zece persoane date dispărute, inclusiv trei militari americani, luaţi de valuri în timp ce făceau fotografii la Okinawa.

cub anamaria prodan png
Kanye West si Julia Fox jpg
cub horoscop 1 gif
catalin remus avocatul31 jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
shutterstock 2211785457 jpg
infidelitate un barbat doua femei threesome shutterstock 332233235 jpg
closeup female hands counting euro banknotes world money inflation economy concept jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
cornel ciupercescu captura youtube jpg