«Tanti Jenica», mama lui Traian Băsescu, era o femeie simplă

Tanti Jenica s-a născut în localitatea Basarabi, lângă Constanţa, într-o familie care avea nouă copii.

Citeşte şi:

A murit mama preşedintelui Traian Băsescu

La vârsta de 20 de ani, Elena s-a căsătorit cu Dumitru, fost muncitor, recrutat de Partidul Comunist Român pentru cariera militară. În momentul căsătoriei, Dumitru avea gradul de locotenent şi era detaşat la Basarabi, la regimentul de tancuri.

Conform declarației senatorului Sergiu Nicolaescu, Dumitru Băsescu a fost la Sibiu coleg de şcoală militară cu Victor Stănculescu şi Vasile Milea, avansaţi în timpul regimului comunist la gradul de general, cu funcţii cheie în guvernul Constantin Dăscălescu.

Elena şi Dumitru au făcut doi copii, Traian (născut în 1951) şi Mircea (născut în 1953). Familia Băsescu a locuit în Iaşi şi Bacău, iar după ieşirea lui Dumitru la pensie, s-a stabilit în Constanţa.

Mama preşedintelui Traian Băsescu a rămas văduvă în anul 2002, după ce soţul său a decedat ca urmare a unei boli de inimă.

În urmă cu un an, mama preşedintelui a fost operată de cancer la sân la Institutul Oncologic "Alexandru Trestiorean", din Capitală. După operaţie, Traian Băsescu a afirmat, la insistenţele jurnaliştilor: "Am eu grijă de mama mea. Mama e acasă la mine".

În ultimii ani, de tanti Jenica s-au îngrijit mai multe măicuţe. Uneia dintre acestea, Gabriela Ivanov, preşedintele i-a vândut în mai 2008 un autoturism Daewoo contra sumei de 1.000 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere.“Vreau să văd dacă măicuţa conduce bine după ce şi-a luat permisul şi dacă mama se poate urca sau nu în maşină”, spunea atunci Băsescu.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
meghan markle 4 jpg
andreea marin
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg