Bitcoin se prăbușește! Cât a ajuns să coste cea mai populară criptomonedă

Ultima actualizare:

Continuă declinul pe piața criptomonedelor, iar Bitcoin a ajuns acum să valoreze jumătate din suma atinsă în luna noiembrie a anului trecut, când stabilea un record absolut.

Bitcoin a atins cel mai mic nivel din acest an
Bitcoin a atins cel mai mic nivel din acest an

Veste proastă pentru investitorii în criptomonede, după ce valoarea Bitcoin a scăzut sub 33.000 de dolari (34.400 de euro), potrivit datelor Coinbase, scrie BBC.

Scăderea celei mai puternice criptomonede vine în contextul în care piețele bursiere din întreaga lume s-au prăbușit și ele în ultimele zile. Luni, principalii indici europeni, asiatici și americani au alunecat din nou în jos.

Pe fondul inflației fără precedent și a crizei energitice, investitorii fug de active mai riscante și aleg variantele mai sigure, cum ar fi dolarul.

Bitcoin a scăzut cu 50% față de maximul atins în noiembrie 2021

Mișcările de pe piața financiară continuă să zguduie și lumea criptomonedelor. Luni, indicele japonez Nikkei a scăzut cu 2,5%, în timp ce indicele FTSE 100 de la Londra a scăzut cu aproximativ 1,5%. În SUA, Dow Jones, S&P 500 și Nasdaq au pierdut mai mult de 1% în deschiderea tranzacțiilor.

Aceste condiții nefavorabile au afectat și cea mai populară criptomonedă din lume, Bitcoin. Săptămâna trecută, aceasta pierduse 10% din valoare, iar acum a ajuns să se tranzacționează la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii ianuarie și până în prezent.

Bitcoin a scăzut cu peste 50% față de prețul maxim de 68.990,90 de dolari. Cea mai populară criptomonedă a costat cel mai mult în noiembrie 2021.

Bitcoin a ajuns să valoreze sub 33.000 de dolari

Bitcoin a ajuns să coste 33.000 de dolari
Bitcoin a ajuns să coste 33.000 de dolari

Săptămâna trecută, Rezerva Federală americană (Fed)  și-a majorat rata dobânzii de referință cu jumătate de punct procentual, ca răspuns la presiunile inflaționiste, iar piețele rămân în continuare sub o presiune uriașă. 

Mulți experți în criptomonede se așteaptă ca Bitcoin să continue trendul descendent, iar valoarea acestei monede virtuale să ajungă undeva la 25.000 de dolari.

Nu doar valoarea Bitcon este în scădere drastică. Cât a pierdut a doua criptomonedă din lume?

Bitcoin, care reprezintă aproximativ o treime din piața criptomonedelor, cu o valoare totală de aproape 640 de miliarde de dolari, și-a văzut prețul scăzând cu peste 5% în ultima zi și peste 14% în ultima săptămână. Nu doar investitorii în Bitcoin sunt pe pierdere, ci și cei care dețin Ethereum.

A doua cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut, de asemenea, cu peste 10% în ultima săptămână. Faptul că multe țări au crescut dobânda de referință a dus la îngrijorări în rândul investitorilor cu privire la faptul că inflația și costul mai ridicat al împrumuturilor ar putea avea un impact major asupra economiei globale.

Mișcările financiare din perioada următoare se anunță foarte interesante. În prezent, valoarea pieței pentru criptomonede este de aproximativ 1,7 trilioane de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net