Expert ├«n securitate: ÔÇ×Anul viitor, Internetul va fi oprit pentru 24 de oreÔÇŁ

simeon stalpnicul png
Un expert ├«n securitate ne avertizeaz─â c─â anul viitor, Internetul ar putea s─â nu func╚Ťioneze pentru 24 de oreFoto: Getty

├Än fiecare an, spre sf├ór╚Öitul lunii decembrie, mass-media sunt invadate dediverse predic╚Ťii din diferite domenii pentru anul care urmeaz─â. ├Än general, scopul lor este de a atrage aten╚Ťia cititorilor, dar ce poate s─â ├«ngrijoreze mai mult societatea contemporan─â dac─â nu anun╚Ťurile care se refer─â la mediul online?

Recent, jurnali╚Ötii de la Business Insider au adus ├«n aten╚Ťia tuturor o predic╚Ťie destul de ├«ngrijor─âtoare pentru persoanele dependente de mediul virtual ╚Öi anume c─â ├«n 2017 (nu se ╚Ötie c├ónd, ceea ce spore╚Öte suspansul), Internetul nu va mai fi func╚Ťional.

Avertismentul vine de la furnizorul de securitate al Statelor Unite, LogRhythm, mai exact de la ╚Öeful acestui departament, James Carder. ÔÇ×Absen╚ŤaÔÇŁ mediului online nu se va rezuma la imposibilitatea utilizatorilor de a-╚Öi publica ÔÇ×selfie-urileÔÇŁ pe Facebook sau Instagram, ci va fi un fenomen mult mai amplu.

ÔÇ×├Än 2017, vom fi martorii unei mai lovituri care se va da c├óndva, undeva. Dac─â Internetul se pr─âbu╚Öe╚Öte, la fel se va ├«nt├ómpla ╚Öi cu pie╚Ťele financiarÔÇŁ, a declarat expertul ├«n securitate pentru sursa citat─â. De altfel, anul acesta au avut loc mai multe atacuri cibernetice, nu doar asupra re╚Ťelelor de socializare, care au avut efecte nefaste chiar dac─â indisponibilitatea site-urilor a fost de scurt─â durat─â.

În opinia lui James Carder, totul se rezumă la o foarte mare vulnerabilitate. Dacă platforme online masive și mare parte din Internetul american a fost perturbat pentru câteva ore, nu va fi o mare dificultate să se mai întâmple acest lucru și la o scară mai mare și până la 24 de ore.

Alte previziuni ale lui Carder se refer─â ╚Öi la problematica ÔÇ×╚Ötirilor falseÔÇŁ care s-ar putea ├«nmul╚Ťi anul viitor, iar hackerii ar putea viza site-uri precum CNN sau Fox News. ÔÇ×Atacatorii ├«i vor avea ├«n vizor ╚Öi pe consumatori c─ârora le va lua ┬źostatice┬╗ datele personale. De exemplu, ace╚Ötia vor amenin╚Ťa c─â vor distribui sau ╚Öterge fotografii dac─â nu le ofer─â o anumit─â sum─â de bani.ÔÇŁ

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png