Reacția uimitoare a unui oficial de stat: «Nimic nu crește la fel de repede ca o criptomonedă»

Kârgâzstanul a dechis cutia pandorei - discuții despre criptomonede. Karim Xanzheza, deputat al Parlamentului Kârgâzstanului, și-a transmis aprecierea față de piața criptomonedelor.

Criptomonede
Criptomonede

 În timp ce a îndemnat parlamentarii să adopte serviciile cripto în cadrul unui cadru legal, Xanzheza a spus că Kârgâzstanul ar putea profita cu adevărat de sectorul activelor digitale dacă se adoptă măsuri în timp util. 

Potrivit Britannica, Kârgâzstanul este o țară mică, cu o populație de aproximativ 6,7 milioane și un PIB de aproximativ 8 miliarde de dolari.

Ce părere are acesta despre piața crypto

Condamnând banca centrală a Kârgâzstanului pentru evitarea sectorului în creștere al activelor digitale, Xanzheza a spus că este esențial ca țara să înceapă să lucreze la o monedă digitală națională.

Iar, în cadrul unei declarații către Parlamentul țării, Karim Xanzheza le-a transmis interlocutorilor lui că „Nimic nu crește la fel de repede ca o criptomonedă”.

Parlamentarul și-a prezentat cazul invocând popularitatea Bitcoin și Ether împreună cu alte criptomonede care au escaladat în ultima vreme în țările mai mari.

Vezi și Piața criptomonedelor dă semn că reînvie. La ce valoare a ajuns Bitcoin

Capabile de a facilita tranzacțiile instantanee de sume mari, criptomonedele sunt văzute și ca o amenințare care ar putea provoca pozițiile monedelor fizice.

Pentru a eradica această frică, guvernele din întreaga lume explorează „CBDC-uri”  sau monedele digitale ale băncilor centrale. CBDC-urile sunt construite similar criptomonedelor pe tehnologia blockchain, dar sunt controlate de băncile centrale.

În esență, Xanzheza intenționează ca Kârgâzstanul să se alăture altor națiuni care caută să exploreze sectorul cripto, dar în limitele legilor lor.

Multe națiuni adoptă o abordare de reglementare față de sectorul cripto pentru a valorifica puterea sistemelor de plată bazate pe blockchain.

Citește și Dragoste și Bitcoin. Povestea tragică a unei femei care a căzut prada unui nou tip de înșelatorie

Dezvoltarea acestei infrastructuri legislative vine după ce mii de centre ilegale de minerit criptomonede au fost închise, anul trecut, în Kârgâzstan. Se pare că țara reglementează miningul de crypto prin intermediul taxelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net