Samsung renunță în acest an la fabricarea de ecrane LCD

Ultima actualizare:

Schimbarea de strategie Samsung ne-a luat pe toți prin surprindere la finalul verii trecute: Samsung Display, filiala companiei coreene specializată în design-ul și fabricarea de ecrane, a început să-și restructureze fabricile de ecrane LCD pentru a iniția producția de ecrane QD-OLED. Lee Dong-hoon, directorul general al acestei filiale, a recunoscut în The Korea Herald că Samsung lucrează pentru a lansa ecrane QD-OLED într-un viitor apropiat.

Samsung QLED

În acel moment și fără informații mai exacte, era greu de estimat când vor ajunge în magazine primele televizoare QD-OLED Samsung, dar acum avem o pistă tangibilă care ne invită să conchidem că acestea ar putea veni mai repede decât ne așteptam. Nu pare exagerat să ne gândim că în 2021 deja vor fi în magazine. De altfel, Samsung Display a recunoscut că la finalul anului 2020 va înceta fabricare de ecrane LCD în toate fabricile sale din Coreea de Sud și China.

Un purtător de cuvânt al companiei coreene a recunoscut acest lucru pentru agenția Reuters: Samsung va înceta fabricarea de ecrane LCD în acest an, pentru a accelera adoptarea noii tehnologii din domeniul ecranelor de nouă generație.

Tranziția descrisă de Samsung reafirmă pariul pentru QD-OLED. Punctele cuantice ar fi pariul Samsung în concurența cu televizoarele OLED pe care deja le găsim în magazine.

Televizoarele QLED pe care le-a produs compania sudcoreeană în ultimii ani pentru a concura, în gama medie și de lux foloseau tot ecrane LCD, drept pentru care Samsung va paria în viitor pe QD-OLED.

Totuși, există un motiv cu greutate pentru care Samsung mizează pe punctele cuantice (quantum dots), dar asta nu înseamnă că va abandona tehnologia LCD. Samsung Displey nu va mai fabrica acest tip de ecrane, dar Samsung Electronics mai are și alți furnizori de ecrane LCD, printre care Innolux, HannStar, HKC, New Vision Disolay, TCL și Japan Display.

Samsung QLED - oferte

Ajunși în acest punct, este inevitabil să ne întrebăm cum vor conviețui televizoarele LCD și modelele QD-OLED în portofoliul Samsung, când acestea din urmă vor ajunge în sfârșit în magazine. Putem doar specula, dar cel mai probabil televizoarele QD-OLED vor ocupa locul actual al modelelor QLED în gama medie și în gama de lux. Televizoarele LCD vor continua să concureze în gama entry și în gama medie, unde prețurile sunt un factor decisiv.

Principiul de funcționare al ecranelor QD-OLED ale Samsung va fi foarte similar ecranelor OLED produse de LG Display și al celor produse de alți mari fabricanți, precum Philips sau Sony. Totuși, dacă ne axăm doar pe strategia la care apelează pentru a reproduce culorile apare prima diferență semnificativă între ambele tehnologii. Ecranele OLED fabricate de LG Display sunt de tipul W-OLED (White OLED), prin care lumina emisă de fiecare din celulele autoemițătoare ale panoului este albă. Problema este că pentru a compune o imagine color avem nevoie să obținem trei culori primare RGB (roșu, verde și albastru), drept pentru care e necesar să se așeze deasupra matricei diodelor organice un filtru de culoare RGB care să fie capabil să le reproducă.

Totuși, schimbările propuse de Samsung față de tehnologia W-OLED nu se opresc aici. Spre deosebire de ecranele OLED ale LG, care utilizează pixeli de culoare albă, celel ale Samsung vor folosi pixeli de culoare albastră, astfel că nanocristalele vor fi responsabile cu acțiunea asupra luminii albastre pentru a genera celelalte două culori primare (roșu și verde). Această transformare este posibilă grație unei proprietăți foarte interesante ale nanocristalelor: structura le permite să modifice longitudinea undei de lumină, astfel că reușesc să manipuleze culoarea albastră pentru a genera, plecând de la ea, lumina roșie și verde.

Samsung QLED - viitorul

Odată cu apariția ecranelor QD-OLED ale Samsung vom putea vedea dacă vor fi o concurență serioasă pentru OLED. Ce știm cu siguranță este că intrarea Samsung pe piața televizoarelor OLED este o veste bună pentru noi, utilizatorii. Samsung domină piața globală de televizoare de 14 ani, deci apariția QD-OLED va aduce o concurență acerbă cu LG Display, care momentan este singurul fabricant de ecrane OLED de mare format pentru televizoare.

image
image
image
image
image
image
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net