Schimbare pentru utilizatorii Facebook și Instagram. Meta lansează serviciul Meta Verified! Cât va costa abonamentul

Ultima actualizare:

Meta Platforms, care de deține Facebook și Instagram, lansează un serviciu de abonament lunar, numit Meta Verified, care le va permite utilizatorilor să îşi verifice conturile prin intermediul unui ID guvernamental şi, în acelaşi timp, le va oferi insigne de verificare. Anunţul a fost făcut duminică de către directorul general Mark Zuckerberg pe rețelele de socializare, după lansarea unui program similar la Twitter, condus de noul proprietar Elon Musk.

Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, rețeaua cu 2 miliarde de utilizatori jpeg

Anunţul a fost făcut de Zuckerberg pe un story de pe Instagram în care a transmis că firma va lansa Meta Verified în Australia și Noua Zeelandă, săptămâna aceasta, iar „în curând în mai multe țări", potrivit Forbes. 

Aceeaşi sursă spune că programul costă 11,99 dolari pe lună pentru utilizarea pe web și 14,99 dolari pe lună pentru utilizarea pe sistemele Apple iOS şi Android. 

Meta Verified le permite utilizatorilor să își verifice conturile „cu un act de identitate guvernamental" și să câștige o insignă albastră, pe care compania o oferă în prezent gratuit unor persoane cunoscute, iar serviciul de abonament le va oferi o protecție suplimentară împotriva conturilor care se dau drept impersonaje și acces direct la asistență pentru clienți, a precizat Zuckerberg.

meta

„Această nouă funcție are ca scop creșterea autenticității și a securității în toate serviciile noastre", a spus Zuckerberg.

Twitter anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari. Funcția costă 8 dolari pentru web și 11 dolari pe lună pentru iOS și Android. Abonații primesc o bifă verificată și alte beneficii, precum tweet-uri mai lungi. Musk a declarat că cei care au fost verificați anterior pe platforma de socializare își vor pierde statutul de verificare în următoarele luni, cu excepția cazului în care se abonează la Twitter Blue.

Programul nu a fost un generator puternic de venituri pentru Twitter: La două luni de la lansare, acesta are doar 180.000 de abonați din SUA, potrivit informațiilor de la începutul acestei luni. Se crede că funcția are aproximativ 290.000 de abonați la nivel mondial. Serviciul a provocat, de asemenea, dureri de cap personalului Twitter, deoarece lansarea sa inițială de anul trecut a dus la un val de conturi de imitatori.

Anul trecut compania Meta a raportat scăderi ale veniturilor pe fondul cheltuielilor tot mai slabe în ceea ce priveşte publicitatea. În plus pivotul său către tehnologia "metaversului" de realitate augmentată s-a dovedit a fi costisitor. De asemenea, s-a confruntat cu o concurență acerbă din partea TikTok, deținută de ByteDance. În noiembrie, a concediat aproximativ 11.000 de angajați și a încetat angajările. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net