Teroriştii vor să distrugă Europa

Prinţul Harry
Prinţul Harry

Alarmă de gradul zero în mai multe capitale europene. Parisul, Londra şi Berlinul ar putea fi vizate de atacuri teroriste în următoarea perioadă. Planurile sunt deja puse la punct iar grupările teroriste aşteaptă doar momentul potrivit pentru a ataca, avertizează serviciile de securitate europene şi americane.

Echipe de terorişti şi-ar fi selectat ţintele în Europa şi sunt pregătite să atace simultan aeroporturi şi atracţii turistice, conform informaţiilor furnizate serviciilor americane de spionaj de un terorist aflat în detenţie.

Cetăţeanul german Ahmed Sidiqi, de 36 de ani, un fanatic antrenat de al-Qaeda, a menţionat ca ţinte Turnul Eiffel şi Catedrala Notre Dame din Paris, Turnul TV, Hotelul Adlon de lângă Poarta Brandenburg şi Gara Centrală din Berlin.

Conform tabloidului britanic News of the World, printre ţintele teroriştilor care plănuiesc atentate de amploare se mai află Turnul Londrei şi o gară importantă neprecizată din capitala Marii Britanii.

Oficialii serviciilor de spionaj au informaţii că echipele de terorişti şi-au selectat ţintele, au încheiat supravegherea lor, au pus la punct modalităţile de a evita să fie capturaţi şi aşteaptă doar momentul potrivit ca să lanseze atacurile, au declarat surse citate de postul american ABC News.

Conform surselor, complotiştii au primit aprobarea de a lansa atacurile de la însuşi Osama ben Laden. Printre ţintele cunoscute se numără Marea Britanie, Franţa şi Germania, dar nu sunt excluse nici alte ţări europene, precum Italia sau Belgia, potrivit unor surse.

Departamentul de Stat american nu a comentat oficial aceste informaţii, dar a emis ieri o avertizare destinată ceţenilor SUA care călătoresc în Europa. Aceştia sunt avertizaţi că există risc crescut de atentate în perioada următoare.

În România nivelul de alertă e «precaut»

În România, riscul de producere a unor atentate teroriste e clasificat de SRI în 5 niveluri de alertare.

SCĂZUT - Risc foarte mic ca un atac terorist să aibă loc.

PRECAUT - Risc scăzut de producere a unui atentat terorist. În România, acesta e nivelul actual stabilit de SRI.

MODERAT - Risc general de producere a unor atentate teroriste. Un atac este posibil.

RIDICAT - Risc semnificativ de producere a unor atentate teroriste. Un atentat e probabil.

CRITIC - Informaţiile arată că există un risc iminent de producere a unor atentate.

Prinţul Harry, printre ţintele teroriştilor

Şase agenţi SAS, special antrenaţi, stau lângă Prinţul Harry 24 de ore din 24 în stare de alertă maximă.


    Prinţul Harry
Prinţul Harry

Deşi momentan nu se ştie când, cum şi în ce fel vor avea loc atacurile, Marea Britanie este în gardă pentru a apăra familia regală şi a intrat în regim de alertă de gradul 2. Prinţul Harry este al treilea în linia de succesiune a tronului Regatului Unit.

jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
cub rebeca onoriu png
foto1 porcul jardelb jpg
andreea marin
cub theo rose anghel damian png
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin