Ultima fiţă! Ai da 500 $ pe o halcă de aligator la grătar?
Bucate care îţi dau fiori într-un restaurant de fiţe în New York! În meniul celebrului Waldorf Astoria figurează friptura de aligator, prăjiturile garnisite cu viermi, frigăruile cu gândaci şi tarantule.
Clienţii cu dare de mână pot să deguste cele mai nebuneşti feluri de mâncare la Restaurantul Waldorf-Astoria. Rezervarea se face cu un an înainte, dar cei care vor să încerce o porţie de aligator la grătar, sau o porţie de aligator cu chilli, la 500 de dolari (circa 1.625 lei) aşteaptă răbdători.
Aligator la grătar
În meniu figurează frigărui cu gândaci şi tarantule, prăjiturele cu piton şi Nueske's Bacon, plăcintă cu broască ţestoasă, gândaci de Madagascar cu miere tasmaniană şi lămâie, cremă de brânză garnisită cu greieri, viermi şi scorpioni, sote cu râme, prăjituri cu ciocolată presărate cu viermi. Toate aceste delicatese exotice costă între 500 de dolari şi 1.000 de dolari (circa 3.250 lei) porţia.
Frigărui de tarantulă
Prăjitură cu viermi
Între oaspeţii de seamă ai localului s-au numărat astronautul Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe Lună, Felix Baumgartner, primul om care a depăşit bariera vitezei sunetului în cădere liberă, şi Michael Lopez-Alegria, fost astronaut şi preşedinte al Federaţiei comerciale pentru zboruri în spaţiu. Atât ei cât şi alte personalităţi din înalta societate americană au testat mâncărurile din "lighioane estetice".
S-au strâmbat, dar au mâncat
Nutriţioniştii spun că este bun pentru sănătate consumul cărnii de aligator (specie de crocodil cu botul lat care trăieşte în Americi şi în China, n.r.) deoarece nu conţine grăsimi saturate şi e bogată în vitamine esenţiale şi minerale. Insectele (greieri, gândaci, tarantule) şi viermii sunt bogate în proteine, vitamine şi acizi graşi esenţiali.