Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Chile! Alertă de tsumani în Peru

Ultima actualizare:

    Localnicii au iesit in strada de frica unui tsunami (foto: AFP)
Localnicii au iesit in strada de frica unui tsunami (foto: AFP)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs miercuri seara în extremul nordic al Chile, generând o nouă alertă de tsunami, la 24 de ore după ce a avut loc un prim seism cu magnitudinea de 8,2, au anunţat autorităţile. Marina de război peruană a lansat o alertă de tsunami în sudul Peru.

UPDATE Chile ridică alerta de tsunami declanşată în urma unei replici seismice puternice

Chile a ridicat, joi, alerta de tsunami pe tot teritoriul, după o replică puternică, de 7,8 grade, a seismului produs marţi seara în nordul ţării, relatează AFP.

UPDATE Marina peruană lansează o alertă de tsunami în sudul Peru după cutremurul din Chile

Marina de război peruană a lansat, miercuri, o alertă de tsunami în sudul Peru, după un nou cutremur cu magnitudinea de 7,8, produs în nordul Chile, relatează AFP.

"Seismul înregistrat la Iquique, în Chile, a activat o alertă de tsunami din Atico (provincia Arequipa) până în Tacna (frontiera cu Chile)", a anunţat un comunicat al Marinei din Peru, care recomandă "îndepărtarea de zonele de coastă".

Un prim val de 43 de centimetri a ajuns în portul Ilo (sud) în jurul orei 22.18 (joi, 06.18 ora României), au anunţat autorităţile peruane.

Seismul s-a produs la ora locală 23.43 (joi, 04.43 ora României), la 20 de kilometri sud de oraşul Iquique şi, "din cauza nivelului magnitudinii s-a trecut la starea de alertă de tsunami" pe toată coasta chiliană, a anunţat Serviciul hidrografic şi oceanografic al armatei chiliene (Shoa).

Populaţia din localităţile de coastă ale ţării a fost evacuată, în special la Arica, Iquique şi Antofagasta, zonele cele mai afectate de cutremurul cu magnitudinea de 8,2 produs cu o zi înainte şi soldat cu şase morţi.

Preşedintele chilian Michelle Bachelet, care a mers la faţa locului în cursul zilei pentru a evalua pagubele, se afla în oraşul Arica (2.100 de kilometri nord de Santiago) şi a trebuit evacuată către zonele înalte ale oraşului, a anunţat televiziunea oficială TVN.

Pentru moment, autorităţile chiliene nu au semnalat nicio victimă sau pagube materiale produse în urma noului cutremur.

Locuitorii din oraşele Arica şi Iquique s-au grăbit să iasă pe străzi, în timp ce sirenele sunau alarma, îndreptându-se spre zonele mai înalte, ptorivit imaginilor diuzate de televiziunea chiliană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net