Un turist american a trăit șocul vieții lui la Cluj. „Jur că de când sunt eu n-am văzut așa ceva”

Ultima actualizare:

Claudiu s-a născut în Statele Unite ale Americii după ce părinții lui români au emigrat în anii '70. A venit recent pentru prima oară în România pentru că a vrut să vadă cu ochii lui cât de frumoasă este țara, așa cum i-au povestit toată viața părinții și rudele. Și-a pus în cap să realizeze chiar un documentar despre cum s-a schimbat România în ultimii 50 de ani. Și-a luat iubita și au cutreierat împreună prin București, Brașov și Cluj. În capitala Ardealului, turistul american cu origini române a avut șocul vieții lui după ce a servit masa la un restaurant de lux. Nota de plata a depășit orice așteptări.

Meniu restaurant FOTO Profimedia

Gustul amar după o masă servită la un restaurant din Cluj

Claudiu a plecat cu iubita lui în aventura vieții lui, în Europa de Est. România era prima pe listă, curios să cunoască țara natală a părinților lui. Trei orașe i-au captat în mod special atenția: Brașov, București și Cluj. În capitala Ardealului, bărbatul a rămas cu un gust amar, după ce a luat masa la cel mai scump restaurant. Localul a devenit celebru după ce a adăugat în meniu un burger special care costă 6.200 de euro, cel mai scump burger din lume.

Restaurantul oferă și alte mâncăruri deosebit de scumpe și sofisticate, unele chiar decorate cu foițe de aur, care pot ajunge la câteva sute sau chiar mii de euro pe porție, notează Știri de Cluj.

Prețurile l-au șocat pe turistul american care spune că a călătorit în mai toată lumea, dar nu i-a fost dat să vadă asemenea prețuri umflate.

Claudiu a plătit circa 2.500 de dolari pentru tot ce a servit în locația respectivă și spune că a rămas șocat când a văzut nota de plată, cu mult peste ce a întâlnit în alte țări mult mai scumpe.

„Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume”

„Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva! Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, iar eu chiar am umblat în țări scumpe, inclusiv în Singapore și Japonia. Și nu dorm la două stele și nici nu mănânc pe bancă în parc, ci mi-am permis peste tot restaurante bune. Mâncarea la restaurantul din Cluj a fost foarte bună, da, nimic de zis, dar am lăsat cred că echivalentul a vreo 2.500 de dolari.

Și da, am mâncat, m-am îndopat, am și băut bine, dar parcă totuși a fost mult prea mult. Apoi, m-am gândit că în România sunt milioane de oameni care trăiesc cu salariul minim de 400 de euro și mi-a fost rușine, m-am simțit ca un individ parvenit care aruncă cu banii când alții flămânzesc”, a dezvăluit bărbatul, potrivit stiridecluj.ro

Intrigat și de prețurile din supermarketuri: „Cele mai mari din Europa de Est”

Supermarketurile românești sunt cred că cele mai scumpe din Europa de Est. Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici. Iar lucrurile pare că nu s-au schimbat prea mult față de anii comunismului, mai ales că dacă mergi la țară sau într-un oraș mic vezi multă sărăcie. În orașele mari în care spuneam că am fost, lucrurile stau puțin altfel, lumea pare că are mai mulți bani", adaugă el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net