VIDEO Arca lui Noe a fost recreată, în mărime naturală, de un olandez

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Olandezul Johan Huibers a visat că ţara sa va fi înghiţită de ape, aşa că i-a vebit ideea să reconstruiască Arca lui Noe.

După un vis teribil în care Olanda era înghiţită de ape, Johan Huibers s-a hotărât că vrea să construiască o Arcă a lui Noe, potrivit NBC News.

S-a apucat de lucru acum 3 ani de zile iar în acest moment se mândreşte că arca sa, deşi, probabil, n-ar face faţă unui potop, a devenit obiectiv turistic.

Olandezul a urmat întocmai precizările din Biblie în ceea ce priveşte dimensiunile arcei, realizand astfel un vas cu lungimea de 300 de coţi, lăţimea de 50 de coţi, iar înălţimea de 30 de coţi, unde un cot înseamnă 0,5 metri. Ca esenţă de lemn a ales cedru şi pin.

simeon stalpnicul png

Arca a fost echipată cu animale din plastic, la dimensiuni reale, cum ar fi girafe, zebre, elefanţi, lei, crocodili şi bizoni.

Johan Huibers a declarat că speră ca arca sa să devină muzeu mobil şi să încurajeze oamenii să citească Biblia. De asemenea, visează să ajungă cu vasul său pe râul Tamisa, la Jocurile Olimpice din 2012.

VIDEO

image
image
image
image
image
image
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
top of the rock the beam profimedia jpg
Ghetute Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg
pizza pixabay jpg