VIDEO/FOTO Cutremur de 6,6 grade în China, soldat cu peste 50 de morţi şi 600 de răniţi

20 aprilie 2013

Provincia Sichuan din sud-vestul Chinei a fost zguduită, sâmbătă dimineaţă, la ora 08:02 (02:02 ora României), de un cutremur cu magnitudine 6,6, informează Reuters.

Televiziunea de stat din China a transmis primul bilanţ al autorităţilor: cel puţin 56 de morţi şi peste 600 de răniţi.

Potrivit Institutului american de Geofizica a Pământului (USGS), cutremurul a avut loc la 50 de kilometri vest de oraşul Linqiong, epicentul acestuia fiind la 12 kilometri adâncime. Oraşul Ya'an, situat în apropierea epicentrului, este populat de 1,5 milioane de oameni. Localnicii au ieşit alergând pe străzi şi mai multe clădiri s-au prăbuşit.

Mişcarea tectonică a fost resimţită şi în capitala provinciei Sichuan, Chengdu, situată la 115 kilometri distanţă de locul producerii cutremurului, informează Xinhua, agenţia de presă a statului. Un rezident din Chengdu, care se afla într-un apartament situat la etajul al 13-lea al unui bloc, susţine că seismul s-a simţit încă 20 de secunde după ce el a reuşit să iasă din clădirea în care locuia. Alimentarea cu energie electrică şi cea cu apă au fost întrerupte, potrivit corespondentului BBC de la Beijing. Totodată, liniile de telefonie au fost puternic avariate. Aproximativ 2.000 de soldaţi chinezi au fost mobilizaţi în provincia Sichuan pentru a evacua localnicii şi a căuta supravieţuitorii cutremurului prinşi încă între dărâmături, anunţă Adevărul.ro.

Provincia Sichuan a mai fost lovită de un cutremur puternic în mai 2008. Seismul de 8 grade pe scara Richter a ucis atunci aproape 90.000 de persoane.

VIDEO

Un cutremur de 6,6 grade a zguduit sud-vestul Chinei. Zeci de morţi şi sute de răniţi în provincia Sichuan

florin calinescu png
BeFunky collage (16) jpg
anamaria prodan png
laurentiu reghecampf corina caciuc png
Cub Laurențiu Reghecampf jpeg
BeFunky collage (17) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg
cracked screen phone 6137675 1920 jpg
X 5IWe83ul1Ur30GxxdlGA jpg
printesa charlene (6) jpg