Valuri excepționale de căldură în noiembrie, în mai multe zone din lume, inclusiv în România

Ultima actualizare:

Am intrat în ultima lună de toamnă, iar temperaturile în timpul zilei continuă să fie ridicate. Avem parte de o vreme total neobișnuită pentru această perioadă a anului, cu dimineți reci și amieze cu peste 20 de grade Celsius. Așa se face că într-un interval de 6 ore diferențele de temperatură ajung la aproape 20 de grade Celsius. Dar experții vorbesc de valuri excepționale de căldură în mai multe zone ale lumii. În Senegal au fost 44 C, în Dubai au fost 38 C, iar în China au fost doborâte aproape 1.000 de recorduri de temperatură pentru cea de-a 11 lună a anului.

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Pixabay

Temperaturi excepționale pentru noiembrie în toată lumea

Experții vorbesc despr aceste valuri de căldură numindu-le cu totul ieșite din comun pentru că au apărut simultan în mai multe zone ale lumii.

Joi au fost 44 C la Linguere, în Senegal, dar temperaturi record pentru noiembrie au fost în mai multe țări: China, Tunisia, Filipine, Cipru, Malta, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Mongolia și Banghladesh.

Temperaturi excepțional de ridicate au fost și în sudul Europei: +34,2 la Kouris (Cipru) și +29,1 C la Luqa (Malta). În Tunisia au fost peste 36 C, iar în Turcia, peste 31 C. În sudul Rusiei au fost 30 C.

Noiembrie în România 

Și în România, luna noiembrie se anunță deosebit de călduroasă. Așadar, nu vom pune haine groase pe noi pentru că meteorologii anunță temperaturi mai degrabă obișnuite unei luni de primăvară, iar în acest week end chiar de vară. 

În acest sfârșit de săptămână vor fi maxime extrem de ridicate în sudul extrem al țării, chiar și de 28° C, dar în restul țării va ploua mult și temperaturile vor fi între 14° și 18° C sâmbătă la prânz. 

ANM a emis vineri, 3 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 noiembrie - 4 decembrie 2023.

Vom avea zile însorite dar și zile în care soarele va fi acoperit de nori. Ploile vor fi însemnate în această perioadă în partea de vest, în centrul și nordul țării. În restul regiunilor.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 22 de grade, cu aproximativ 8 -10 grade peste normalul acestui interval 

Vremea 13 - 20 noiembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo 20 - 27 noiembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea 27 noiembrie - 4 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net