De ce a dispărut Ioana Maria Moldovan de pe sticlă? „Eram perfectă, dar fără voce!”

20 ianuarie 2022   Vedete românești

Ioana Maria Moldovan este vocea suavă care aduce Știrile Focus Prima TV, de la ora 23.00! De șase zile însă, fanii au observat că Ioana Maria Moldovan a dispărut de pe sticlă. Click! a vorbit cu frumoasa prezentatoare de știri care ne-a dezvăluit misterul „tăcerii” sale! 

Ioana Maria Moldovan a intrat în „silenzio stampa” din cauza unei laringite acute! În 19 ani de carieră, este pentru prima dată când frumoasa prezentatoare de la Prima TV se confruntă cu o asemenea situație.

„Am două teste Covid negative!”

  • Click!:Toată lumea a observat absența ta de la Jurnalul Focus Prima TV de noapte. Care este motivul? Înțeleg că te confrunți cu probleme de sănătate?

Lipsesc motivat de câteva zile de la jurnalul de știri Focus de la ora 23:00. Mai pe scurt: nu am voce ... voce extrem de importantă în meseria de prezentator. Mai pe larg, însă, povestea este cam așa. Exact pe 13 ianuarie când minunea mea, Andrei-Ioan, a împlinit patru ani, eu am rămas fără glas. A fost o aniversare pe care n-am s-o uit cu siguranță niciodată!

Verdictul: laringită, una urâtă!

Am simțit încă de dimineață că nu am glas, dar am miros, am gust, n-am temperatură, am două teste pentru Covid negative, deci sincer nu mi-am făcut multe griji. Însă spre seară, când n-am mai putut scoate un sunet, m-am cam panicat. Eram perfectă, dar fără voce. Evident că am apelat la specialiști, n-am luat după capul meu nimic. Verdictul: laringită, una urâtă! Tratament: medicamente, vitamine, siropuri și repaus vocal total. Asta cu repausul e ceva foarte greu pentru un om care vorbește mult".


Apoi, foarte greu a fost și cu Andrei, care mereu mă striga: mama, mama! Iar pentru că nu-i răspundeam începeau alte întrebări: „De ce nu poți vorbi? Nu o să mai vorbești niciodată! Vorbești prin semne?” El, dragul de el făcea legătura cu o întâmplare pe care am trăit-o la Asociația Conil. A văzut o mămică cu un băiețel care vorbeau prin semne. M-a întrebat de ce nu vorbesc cu voce. Am încercat să-i explic așa cum m-am priceput mai bine că sunt și oameni speciali care se înțeleg prin semne, că așa i-a lăsat Dumnezeu pe Pământ. Iar acum văzându-mă fără voce se gândea că și eu voi vorbi doar prin semne.

„În 19 ani de presă nu mi s-a întâmplat așa ceva!!”

  • Care sunt previziunile medicilor? Când revii pe sticlă?

-Medicii vor să mai stau o perioadă pe silence(n.r. tăcere). Dar tot împreună am căzut la o înțelegere, asta pentru că tratamentele își fac efectul și am început să prind ușor glas, să mă întorc săptămâna viitoare, cu o condiție însă... vorbesc doar la jurnal, fix o oră de la 23:00 la 00:00.

  • Te-ai mai confruntat până acum cu altfel de probleme: să-ți pierzi vocea? Ce tratament urmezi?

-În 19 ani de presă nu mi s-a întâmplat așa ceva niciodată. E o lecție importantă și foarte grea pe care am primit-o de la viață, care mi-a arătat din nou că totul se poate schimba într-o secundă.

„E greu să fii părinte, dar e cea mai mare binecuvântare!”

  • A și fost ziua de naștere a băiețelului tău, Andrei. Cum l-ați sărbătorit?

-Andrei-Ioan a împlinit 4 ani! Nu-mi vine să cred când și cum a zburat timpul. Nu mai e bebeluș, e băiat mare după cum el singur spune. A fost o aniversare mică, cu oameni dragi nouă și cu un sărbătorit fericit și emoționat. O aniversare pe vremuri de pandemie și cu o mamă pe silence (n.r. tăcere). Petrecerea a avut o tematică aparte inspirată de „Cars” sau mașinile cu ochi, cum le spune Andrei.

Pe tort a fost Fulger Mcqueen și Bucșă, iar Andrei a purtat un bluză cu Fulger Mcqueen.

  • Care au fost cele mai grele momente ca mămică?

-Fiecare zi alături de Andrei-Ioan este o binecuvântare, o minune, dar şi o provocare, o enormă responsabilitate. Din momentul magic, 13 ianuarie 2018, ora 00:01, în care mi-am strâns pentru prima dată la piept mogâldeaţa, viaţa mi s-a schimbat radical şi abia din acea clipă are în sfârşit un sens, un sens unic. E greu să fii părinte, dar e cea mai mare binecuvântare.

  • Cum au fost Sărbătorile pentru voi, unde ați petrecut? Ce ți-ai propus pentru acest an?

-Sărbătorile de anul acesta au trecut foarte repede. Parcă în niciun an n-au trecut așa. Atât Crăciunul cât și Revelionul le-am petrecut în familie. Cât despre propunerile din acest an?! Învăț să trăiesc clipa fără regrete pentru trecut și mari așteptări de la viitor.

  • Pe când următoarea vacanță? Te atrage vreo destinație în mod deosebit?

-Îmi e dor de o vacanță, dar la ce știri prezint zilnic cu ce se întâmplă în lume cu acest virus, încă nu am curajul să mă aventurez. Așa că, următoarea destinație cu mare, soare, liniște și program de voie ... se lasă așteptată!

Prezentatoarea Prima TV Ioana Maria Moldovan are 39 de ani, iar de 16 ani trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Marian Galeș, împreună cu care are și un băiețel, Andrei-Ioan, în vârstă de 4 anișori.

Mai multe din click.ro