#Exclusiv Click!

Natalia Guberna, îngrozită de prețul de infarct la urzici: „E dezastru, bieții pensionari ce mănâncă?” Rețeta ei delicioasă cu usturoi

31 martie 2025 17:39   Vedete românești

Creșterea prețului la mâncare a băgat groaza în români. Un kilogram de urzici a ajuns să coste, în funcție de piață și de oraș, între 20 și 35 de lei. Și solista Natalia Guberna a luat atitudine, refuzând să mai cumpere verdețuri. Prin intermediul Click!, nutriționiștii laudă însă miraculoasa plantă, care aduce atât de multe beneficii organismului.

„E dezastru cu prețurile, cresc de la zi la zi!”

Natalia Guberna a refuzat să mai cumpere urzici, după ce a văzut cât de mult a crescut prețul, în această primăvară:

„Mi se pare enorm, am tot văzut locuri unde se vând urzici, atât în București, cât și în provincie, dar prețul mi se piperat. E, totuși, prea mult. E dezastru cu prețurile, cresc de la zi la zi. Păi, bieții pensionari, ce mai mănâncă?

Pentru toată lumea e, de fapt, grav. S-a pierdut controlul, nu mai e stabilitatea prețurilor, nici producătorii nu se mai înțeleg între ei. De ce produsele românești sunt atât de scumpe? Totul e exagerat, nu mai știi ce să mănânci!”, a menționat solista, exclusiv pentru Click!

„În copilărie, bunica mă punea să culeg urzici”. Rețeta ei delicioasă

Natalia Guberna duce dorul copilăriei, când avea urzici la discreție, în curtea casei de la țară:

„Acum plătim atâția bani, ca să cumpărăm urzici, dar, în copilărie, aveam curtea plină. Mă punea bunica să le culeg, era cam dificil, că pișca la degete și nu prea voiam. Bunica râdea și spunea: „Dar să mănânci îți place!”, a mai povestit ea, pentru Click!

De la bunica a și învățat și o rețetă gustoasă de urzici, pe care Natalia Guberna le-o oferă și cititoarelor Click!:

„Cam pentru o mâncărică ai nevoie de vreo două kilograme de urzici, căci se strâng, după ce le speli de pământ, le cureți și apoi le opărești și le fierbi. Eu, pe lângă rețeta clasică, în care gospodinele pun sare, mirodenii, fiecare, după preferință, mai adaug, la sfârșit, după ce au fiert și le-am tocat, și usturoi curățat și pisat.

Dacă nu am usturoi, adaug leurdă, are tot gust de usturoi. Și, bineînțeles, prepar, în paralel și o mămăliguță caldă. Iese o bunătate, urzicile conțin și foarte multe vitamine, te energizează!”.

Mihai Onilă, nutriționist: „Urzica contribuie la eliminarea toxinelor din organism”

Solistul Mihai Onilă, care, de ceva vreme, este și nutriționist, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre proprietățile urzicilor:

„Sunt diuretice, contribuind la eliminarea toxinelor din organism și la îmbunătățirea funcției rinichilor. Datorită conținutului bogat de vitamina C și a altor substanțe antioxidante, urzica poate sprijini sistemul imunitar, protejând organismul împotriva infecțiilor. Este și o sursă excelentă de fier. Sunt cam scumpe, da. În Piața Rahova se vindeau ieri cu 20 de lei kilogramul!”.

Natalia Guberna continuă colaborarea cu Teatrul „Constantin Tănase”

Solista Natalia Guberna va avea o vară plină, pe plan artistic:

„Voi continua colaborarea cu Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, am mai avut spectacole cu ei, a fost un succes. Le mulțumesc lui Vasile Muraru și Valentinei Fătu pentru invitații. În vară, voi cânta și pe scena teatrului din Herăstrău, alături de alți mari soliști.

Mă bucură reîntâlnirea cu publicul. Îmi voi pregăti și câteva ținute frumoase. Pe scenă orice artist trebuie să arate bine, să strălucească în lumina reflectoarelor”, a mai menționat Natalia Guberna, exclusiv pentru Click!

Mai multe