Adrian Romcescu, mărturisiri inedite despre viața sa în Danemarca

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Adrian Romcescu (66 de ani), cunoscut pentru cariera sa artistică, a plecat în anii 80 din țară, în speranța unui trai mai bun, tocmai în Danemarca, unde s-a si căsătorit cu Gitte, și în prezent tot soția sa. Artistul ne-a spus cum i s-a schimbat viața.

Adrian Romcescu, despre traiul în Danemarca!

Prezent, zilele trecute, la lansarea cărții Marinei Almășan, „Prin Copenhaga, pe urmele Micii Sirene” artistul ne-a dezvăluit ce diferențe sunt între poporul român și cel danez, din experiența trăită.

„Deosebirea între România și Danemarca este fabuloasă. Ca să vă dau un exemplu, eu când plec din Danemarca și mă duc în jos, în Sud,  în Germania, mă simt, ca la țară. Prețurile la lucruri sau la alimente sunt destul de mari acolo, dar și salariile lor sunt mari.  Când faci raportul salariu – prețuri ieși pe plus însă noi nu din păcate. Mi se rupe sufletul de românul meu că nu a ajuns ceva mai departe. Danezii sunt săraci, nu au resurse, nu au nimic, noi avem de toate și ne batem joc. Ăsta este tristul adevăr. Toată treaba este, până la urmă, unde te simți tu mai bine. Eu mă simt mai bine la mine acasă în România.”, a spus Adrian Romcescu, pentru Click!

De spus este și faptul că Andrian Romcescu a revenit de mai multe ori în România, căci doar aici se simte ca acasă.

„Am plecat de nevoie, nu pentru iubire. Așa erau timpurile atunci. Aveam niște prieteni buni în Danemarca. Am plecat la sfârșitul lui 1986, apoi a venit Revoluția și în 1991-1992 mi-am reluat din plin activitatea. Am rămas în Danemarca vreo 30 de ani. Am și cetățenie daneză. În Danemarca făcuse soția mea un bussines”.

Adrian Romcescu: „Nu mai este vremea valorilor”

Apreciat de cei din jurul său și pentru calitățile sale de compozitor, acesta a făcut parte de la multe ori din juriul Selecției Naționale pentru Eurovision.

„Noi nu mai avem puteri, eu am fost de două ori în juriul de la Eurovision. În afara faptului că am și câștigat cu Mălina Olinescu. Atunci erau alte vremuri. Noi avem un nume extraordinar de mare în Europa mai ales din punct de vedere al interpretarii pentru că am venit cu nume de vârf.

Am început cu Dan Bittman, am venit eu cu Mălina, o altă mare voce, după care au venit Marcel Pavel și Monica Anghel, două alte mari voci, după care au fost Nico și Miriță. Am avut numai nume enorme acolo și piese grozave. Am avut succese mari! Oricând suntem în stare să câștigăm concursul ăsta dar suntem însă în stare să îl organizăm?

Acum nu mai este vremea valorilor, este vremea unor conjuncturi. Contează enorm conjunctura în care ești. România stă până îi vine rândul pentru că acolo nu sunt reguli...sunt interese. Muzica este și ea, undeva, pe acolo”, a conchis pentru Click! Adrian Romcescu.

Click! spune

Adrian Romcescu este un munte de talent în domeniu artistic! Acesta a studiat de mic vioara, după care a făcut Liceul de Muzică “George Enescu” din București și a absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din București. De asemenea, la vârsta de 17 ani, artistul participa și la Festivalul Național de Muzică ușoară de la Mamaia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!