Anghel Damian: «Sunt și părți urâte ale celebrității»

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Anghel Damian, regizorul serialului Clanul, cea mai anticipată producție a momentului, a dezvăluit pentru Click! cum a reușit să se integreze în lumea interlopilor și care sunt valorile ce guvernează acest univers periculos și fascinant. De asemenea ne-a oferit detalii în premieră din culisele filmărilor, dar și cum face față statului de «vedetă».

image
  • Click!: Cum a fost experiența ta din mijlocul lumii interlope

Anghel Damian: A fost una foarte bogată, e o lume fascinantă, o lume paradoxală, o lume ce are multe dedesubturi și multe profunzimi. Sunt oameni care au familii, iubesc, suferă,trăiesc și au diferite ocupații, care ar fi catalogate ca activitate de crimă organizată. Dar am avut ocazia să fiu introdus cu acest scop declarat, făceam cercetare pentru serialul «Clanul» și am ajuns să-i descopăr foarte îndeaproape.

Citește și: Nuțu Cămătaru, sursă de inspirație pentru serialul „Clanul”! Anghel Damian, dus de Codin Maticiuc în mijlocul lumii interlope

Am vrut să văd cum sunt oamenii din spatele acestor imagini de mafioți și descoperi foarte multe lucruri la care nu te aștepți, descoperi cât de pasional trăiesc, cât de mult iubesc, cât de mult se bucură de viață și aceste aspecte creează un portret complex. Sunt periculoși, dar pe de altă parte tot oameni sunt. 

Nu rata nici: Ce spune Anghel Damian despre Theo Rose: „A fost o revelație”

  • Se poate spune că este o lume fascinantă. Este într-adevăr altceva?

Din multe aspecte sunt lucruri pe care nu le găsești în altă parte, dar pe de altă sunt lucruri pe care le găsești în orice familie, cum relaționează cu soțiile, cât de mult își iubesc copiii, cât de mult țin la ideea de familie, dramele lor sunt foarte umane. Doar că au această ocupație care-i face diferiți. În noi există și bine și rău, este o alegere subliminală. E o lume spectaculoasă din multe puncte de vedere și extrem de firească. 

Află și: Cine este Anghel Damian, regizorul serialului «Clanul». Pentru Theo Rose a părăsit-o pe actrița Lia Bugnar

  • Ai învățat ceva din această experiență?

 Da am fost surprins de cât de solide au fost principiile în rândul clanului. Principii pe care noi, în viața obișnuită, le călcăm în picioare. Prinicii ca loialitate, adevăr în rândul Clanului, lucrurile astea sunt puse pe masă. Acest spațiu din interiorul Clanului este închis pentru restul, au niște principii foarte solide și asta îi face să fie foarte puternici. 

Trebuie să privim în complexitate. De ce au ajuns să acționeze așa și ce principii solide și sănătoase există în spate. 

Interesant și: El, 29, iar ea, 51. Anghel Damian, despre iubirea cu Lia Bugnar: «Nu credem în formalismul ăsta al căsniciei»

  • Cum este la filmări?

Este foarte bine. Am trecut de jumătatea filmărilor. Echipa e foarte în armonie, suntem la foc continuu. În toată agitația asta am ajuns să fim un mecanism foarte funcțional și o familie care se iubește și se acceptă. 

  • Peripeții de acolo? 

Avem parte de secvențe de acțiune, avem actori puși pe glume mai tot timpul. Codin este tot timpul în centrul peripețiilor. Acum pregătim un material video de «off camera» (n.r. în spatele filmărilor». Momentele de cascadorii care au eșuat și au devenit caraghioase, întâmplări din centrul Bucureștiului. Actorii noștri sunt foarte credibili în personajele lor, și atunci interacțiunea lor cu oamenii obșnuiți este foarte haioasă.

Citește și: Anghel Damian, din «Vlad»: «Este foarte greu să îți imaginezi un scenariu de pandemie ca parte din viața ta»

Am filmat o secvență de botez cu Dan Bursuc și cu arabii undeva în Bragadiru, care a fost foarte spectaculoasa, iar lumea s-a strâns acolo în jurul lui George Mihăiță, credeau că e un botez real. 

«Sunt și părți urâte ale celebrității»

  • Cum e cu celebritatea? E greu să te știe lumea să strige după tine?

Depinde. În bucurești lucrurile sunt mai relaxate, în provincie sunt ceva mai accentuate, simți puțin mai apăsat celebritatea asta. Am fost curând la un festival și eram cu Pavel Bartoș și nu putea să meargă 50 de metri fără să se oprească ca să facă poze cu oamenii. Dacă am făcut ceva care să atragă aprecierea unor oameni, încerc să le fiu în continuare un exemplu. Sunt și părți urâte ale celebrității, dar de asta vorbim cu altă ocazie. 

  • Există vreo diferență între Vlad și serialul actual?

Sunt două chestiuni distincte. Pentru mine Vlad a fost începutul în această lume. Acum am luat ce am învățat la Vlad și le ducem mai departe. Echipa de producție e aceeași, casting-ul a fost schimbat, pentru că e firesc să începi o poveste nouă cu alte personaje. Adi Nartea rămâne Vlad, Jerry Seinfeld rămâne Seinfeld. Mă uit și la colegii din Fierbinți, e foarte greu să-i pui de mâine în alt rol, ei s-ar descurca foarte bine, dar e vorba de percepția publicului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net