Nuțu Cămătaru, sursă de inspirație pentru serialul „Clanul”! Anghel Damian, dus de Codin Maticiuc în mijlocul lumii interlope

Ultima actualizare:

Anghel Damian (31 de ani)s-a inspirat din lumea interlopă românească pentru serialul Clanul. Regizorul a făcut declarații senzaționale în cadrul emisiunii Adevărul Live. Celebrul producător a fost întrebat de prezentatoarea Antoaneta Banu care este diferența între rolurile din serialului românesc și serialul turcesc Içerde, care a fost sursă de inspirație pentru Damian, dar, mai ales, de ce s-a ales „îmbunarea” și schimbarea numelui personajului central.

Anghel Damian, un regizor talentat
Anghel Damian, un regizor talentat

Anghel Damian, dus de Maticiuc în mijlocul lumii interlope, pentru serialul Clanul!

Prezentatoarea Adevărul live l-a întrebat pe Anghel Damian despre schimbările de nume ale personajelor din serial.

Antoaneta Banu: Sunt câteva personaje în serialul turcesc Içerde care mie mi-au plăcut foarte mult, desigur, și actorii turci au reușit să facă niște mici bijuterii despre aceste personaje. Am văzut că personajul central era Baba Helal sau Celal Duman, mafiotul, preparatorul de chebal, în serial toată lumea îi spunea Baba (n.r.tată), nimeni nu îndrăznea să-i spună Babacığım (n.r. tăticule). La noi, în Clanul, el nu mai este tatăl, ci tătuțul. 

De ce ți-ai dorit să îndulcești acel Baba din Içerde în „tătuțul” de la noi?

Iată și: Ce spune Anghel Damian despre Theo Rose: „A fost o revelație”

Anghel Damian: „Asta a venit după o muncă de cercetare. Eu cred foarte tare că dacă te apuci să scrii despre o lume, un univers, iar universul lumii interlope este fascinant și bogat, trebuie să vezi, să guști, să fii acolo măcar o perioadă, ca să poți înțelege exact dinamica acestei lumi. Și să înțelegi cum vorbesc, cum se comportă, cum arată o ierarhie, o familie, un clan, în sensul ăsta. Lucru pe care l-am făcut.

Am niște prieteni foarte buni care au reușit să mă aducă foarte aproape, evident, totul fiind deschis, am spus că urmează să se facă un serial, unde există această sursă de inspirație: lumea interlopă. Și am fost îndeajuns de aproape încât să studiez și să văd, și să notez, să preiau foarte multe lucruri care sunt din realitatea noastră. Acest „Tătuțu” este inspirat de acolo, există acest apelativ, care este îndulcit, diminutivat, el are foarte mult respect.

Și, de fapt, de acolo toată relația asta aproape paternă cu membrii clanului. Există acest „tătuț” care arată și bunătatea lui, toată lumea se raportează la el ca fiind un om bun. Peste asta s-a adăugat și domnul George Mihăiță, care joacă rolul acesta. Mulți au fost surprinși când au văzut distribuirea lui în serial, pentru că nu-l vedeau ca pe un cap de mafie, el având imaginea asta de om bun, cu foarte mult umor.

Dar acest umor există și în lumea interlopă, lumea interlopă e plină de viață, e paradoxală, există rău, bine, umor din plin, iar asta o să vedeți și în serialul Clanul, cred că am reușit să extragem acele zone extrem de haioase din această lumea, care de multe ori e cenușie, să nu zic întunecată.

Eu cred în paradoxuri, mai degrabă, decât în lucruri standardizate. Nu aș vrea să prezint un personaj care are doar o singură dimensiune. Mi-ar plăcea să descopăr infinite dimensiuni, dacă e posibil, asta nu este imposibil. Dar mi-ar plăcea să descopăr mai multe surprize din partea acestor personaje, să nu știu de la început ce vor face, mai târziu ce vor face,  să ai tot timpul această așteptare.”, a spus Anghel Damian, la Adevărul live. Puteți urmări întreaga emisiune în clipul de mai jos. 

Mai vezi: Theo Rose dezvăluie cum s-a despărțit de Alex, nepotul lui nea Mărin, și cum s-a cuplat cu Anghel Damian, regizorul serialului Clanul

Nuțu Cămătaru, inspirație pentru Anghel Damian!

Un personaj ancorat în lumea interlopă, care este și actor în serialul Clanul, este Codin Maticiuc, care este cunoscut pentru relațiile sale extinse în mai toate ramurile, de la oameni culți, afaceriști sau interlopi controversați din România. Nuțu Cămătaru, un apropiat al lui Codin, a fost sursă de inspirație pentru serialul Clanul, din ce înțelegem din declarațiile lui Anghel Damian, deși nu a dat nume și prenume în ceea ce privește personajele din lumea interlopă din România cu care a interacționat.

Anghel Damian este și regizorul podcastului „la mijloc”, un podcast de succes, unde au fost intervievate personaje greu de abordat din viața publică românească. Nuțu Cămătaru a fost un personaj disputat în emisiunile „la mijloc” de către Codin Maticiuc, care a și lansat o carte despre viața interlopului, anume „Dresor de lei și de fraieri”, pentru care a fost realizată chiar și o conferință de presă.

Serialul Clanul face deja valuri pe internet

„Avem parte de două lumi savuroase aş spune eu, care sunt foarte puţin cunoscute publicului larg, grupările de crimă organziată, lumea mafiei, şi lumea poliţiei, ştim despre aceste lumi, auzim despre ele, dar nu cunoaştem interiorul lor.

Sunt personaje cărnoase, care presupun compoziţie actoricească, avem de la Bebe Măcelaru', doar numele şi deja te duci într-o zonă, înţelegi că e vorba de un capo di tutti capi, e un şef al mafiei, care are bineînţeles toată compelxitatea unui şef de mafie, dar e şi un om de familie, un om care îşi întreţine un clan şi are mulţi aliaţi şi duşmani”, spunea Anghel Damian.

Serialul Clanul, o producție marca Pro TV, inspirată din serialul turcesc Içerde

Içerde - Intrusul are ca personaje centrale doi frați, pe Sarp și Umut, despărțiți în copilărie și care au ajuns să trăiască vieți paralele, unul ajunge într-o lume interlopă, altul în cea a dreptății.

Umut a fost răpit la trei ani de Celal, liderul unui clan mafiot din Istanbul, iar Sarp crește cu vina dispariției fratelui său, motiv pentru care, atunci când crește, se înscrie la Academia de Poliție și devine un bun polițist. În cele din urmă, Sarp ajunge la închisoare.

În Clanul, numele personajelor și dinamica au fost ușor schimbate, însă ideea serialului este aceeași. Nume mari din showbiz sunt ancorate în proiect, printre care Denis Hanganu, Marian Olteanu, Carmen Tănase, Theo Rose, Jojo, Vladimir Drăghia, George Mihăiță, Șerban Pavlu, Mădălina Craiu, Sergiu Costache, George Ivașcu, Bogdan Fărcaș, Silviu Mircescu, Adrian Titieni din "Vlad", Codin Maticiuc, Denis Ștefan, Cătălin Nicolau și mulți alții despre care vom mai afla pe parcurs.

„Toate vin din viață. Dacă e să ne povestim viața, viața oricui, sunt întâmplări spectaculoase, dar în momentul în care faci o poveste de o oră și jumătate, totul pare spectaculos. Sunt lucruri care într-un fel sau altul există. Filmele cu pandemii, filmul inspiră viața și asta e, cel puțin pentru mine, asta e sursa de creație, asta încerc să fac.”, a spus Anghel Damian, la Adevărul live.

„Eu nu cred în adaptarea unu la unu. Nu cred nici în adaptarea în unu la doi. Personajele sunt din România, vorbesc limba română, au un istoric legat de acest context, că vorbim de o lume interlopă, a poliției, că vorbim de iubire, trădare, ele se simt și trăiesc diferit.”, a mai spus Anghel Damian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
cristi serb chefi la cutite 4 webp
netflix jpg
netflix pixabay png
cub Pepe botez png
maria dragomiroiu sot jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net