Ce program de recuperare are Elena Cârstea după AVC-ul suferit în luna noiembrie! „O să dureze cam două luni ca să îmi revin total!”

#Exclusiv Click!

Elena Cârstea (61 ani) a fost greu încercată la sfârșitul anului trecut, atunci când a suferit un AVC dar a fost internată aproape 3 săptămâni și pentru că o pneumonie i-a dat mari bătăi de cap. Artista s-a temut pentru viața ei și ne-a povestit în exclusivitate prin ce a trecut!

A ajuns la spital în momentul în care nu mai putea respira din cauza pneumoniei. S-a internat și s-a speriat atât de tare încât s-a lăsat de fumat. Apoi s-a îngrășat 10 kilograme din cauza tratamentului. Familia i-a fost alături mereu! Soțul său, Glenn Muttart, a fost lângă ea ca nimeni altul, iar fetele sale, Adriana (23 ani) și Sanda (26 ani) și-au făcut griji pentru mama lor. Elena Cârstea a povestit exclusiv pentru Click! în ce constă programul său de recuperare, cum se simte acum și cât de dor îi este de România!

Elena Cârstea:  „Merg foarte greu”

Click!: Ce faceți? Cum vă simțiți acum?

Elena Cârstea: Mulțumesc lui Dumnezeu sunt bine! Acum am venit de la piscină, fac recuperare și merg zilnic. Merg foarte greu acum și trebuie să îmi revin.

Acum aveți aceste probleme de la accidentul vascular nu?

Cred că da! Că nu au găsit nimic altceva. Dacă nu am făcut la teste de m-am zăpăcit. Neurologul a zis că mai am de făcut 3 teste importante la sfârșitul lunii ca să vedem cât de  extinsă este  toată povestea asta, și RMN-uri, și să vadă de unde se trage toată povestea asta. Dar neurologul a zis clar că asta crede că s-a întâmplat. Mie îmi  amorțește partea stângă și eu nu am probleme cu inima. Este singura care funcționează cum trebuie.

De la ce credeți că s-a întâmplat? Ați fost stresată sau supărată?

Nu am fost nici stresată, nici supărată. Pur și simplu, s-a întâmplat! Am avut o perioadă normală, bună chiar. Copiii au tot venit acasă din armată, deci chiar a fost totul în ordine. Eu am văzut că tot nu am putut să merg în ultimul timp și am tot avut probleme. De-aia, mi-a spus neurologul. Am tot căzut pe jos din senin. În ultimul timp nu mai merg nicăieri singură. Am fost cu Glenn, cu el de mână am căzut de 4 ori în decurs de o jumătate de oră, din senin. De la "cutiuță" vine. Alte probleme nu sunt. Mi-au făcut și la genunchi, și la sold, ca să vadă dacă nu e vreo problemă acolo. O să treacă! Eu personal fac tot ce este posibil. 

Cred că sunteți norocoasă că nu s-a întâmplat mai rău...

Da! Sunt cazuri când după AVC oamenii rămân la pat, sau rămân orbi sau rămân paralizați, depinde... Eu asta știam și când am făcut prima operație, că se putea întâmpla și atunci!  Eu ca regim alimentar niciodată nu am mâncat oricum foarte mult, dar mi-au băgat acum steroizi și am luat în plus 10 kilograme.

V-ați îngrășat din cauza tratamentului?

Da! Și am renunțat, am spus că nu mai iau, că nu mi-e bine!

Când ați avut mai exact aceste probleme de sănătate?

În spital am fost în noiembrie-decembrie și am stat 3 săptămâni acolo. Am făcut penumonie. AVC-ul a venit înainte, dar apoi s-a agravat între timp, după ce am ieșit din spital. Prima dată am căzut în octombrie-noiembrie, m-am dus la cumpărături și  pur și simplu am “zburat” cu tot cu cumpărături, din senin.  Atunci a fost prima dată. Am mai căzut apoi de vreo 2 ori, dar nu foarte grav. Apoi am fost la spital cu pneumonia, după care, după ce am ieșit din spital, nu pot să mai merg. În decurs de o săptămână sau două, am ajuns să merg foarte rău.

Acum faceți recuperare?

Am început recuperarea fizică cu exerciții în apă ca să nu pună presiune pe ligamente și merg zilnic, fac câte o oră jumate-două ore ca să îmi revin. Nu pot să stau așa pentru că nu pot să fac nimic! Nu îmi place! La spital m-am dus că nu mai puteam respira. De asta m-am lăsat de fumat, eu care am zis că nu mă las în viața mea de fumat, dar m-am lăsat total din luna noiembrie. De atunci nu am mai fumat deloc. Sunt foarte mândră de mine! Nu am crezut că o să pot să rezist.  

Fetele, Sanda și Adriana, ce au zis?

Păi toată lumea a fost îngrijorată. Am fost foarte rău, ăsta e adevărul! Nu au fost bine nici ele, îți dai seama! Că de sărbători nu am putut să fac nimic. Mama nu a fost acasă să facă masă de Thanksgiving (n.r.: Ziua Recunoștinței sărbătorită în America), de Crăciun, mai tiptil așa, n-am făcut decât niște sarmale și o salată de boeuf. Dar încet-încet îmi revin! 

Ce fac ele acum?

Adriana are 23 de ani, s-a înscris la facultate în Colorado, vrea să facă Medicină, dar nu vrea să fie doctor, vrea să fie asistent fizician. Fizicianul este ca un doctor aici, sunt alte reguli. Iar Sanda (26 de ani face în iulie) rămâne în armată.

După ce vă refaceți vreți să mai veniți în țară la un moment dat?

Aș veni și mâine, dar nu știu dacă mai am voie să zbor. Dacă pot, îți dai seama că o să mă urc urgent în avion. Chiar vreau să vin. Mai am momente în care mă apucă dorul de casă de nu pot să spun!

Din țară v-a sunat cineva dintre colegi sau dintre prieteni?

Să știi că nu m-au sunat. Fiecare are viața lui, nu e necesar.  Am primit foarte multe mesaje de "La mulți ani" pe Facebook. Singurul care m-a sunat a fost Adrian Enache, nu ne-am văzut când a fost în turneu în America. El m-a sunat și mi-a și cântat "La mulți ani" la telefon. O să ne întâlnim data viitoare!

Vă lipsește cântatul?

Întotdeauna o să îmi lipsească. E ca și când i-ai lua biberonul copilului!

Ce vă mai doriți pentru dumneavoastră?

Niciodată nu mi-am dorit foarte multe lucruri! Am un soț care mă iubește, care mă adoră, copiii la fel. Suntem o familie foarte unită. Îmi doresc să am sănătate, să mai stau printre voi cât se mai poate. De asta mă lupt și fac atâtea eforturi, să fac gimnastică și să mă fac bine să nu mai avem dureri de cap. La mine o să mai dureze vreo 2 luni ca să îmi revin total, părerea mea!

Click! spune!

Elena Cârstea a mai avut probleme de sănătate în 2009, atunci când artista avea 47 de ani. Îndrăgita cântăreață a fost diagnosticată atunci cu anevrism cerebral în spatele ochilor și a fost nevoită să se opereze. Intervenția chirurgicală a fost realizată de o echipă de neurochirurgi și  a avut loc la centrul medical JFK din Palm Beach, Florida. Operația a fost realizata cu succes!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net