Darius Mabda: «Cred că voi ajunge să dansez pe scene foarte mari»

#Românii au talent

Un copil-minune şi-a adjudecat trofeul celei de-a 12-a ediţii „Românii au talent” şi marele premiu de 120.000 de euro: Darius Mabda. Şi tot el a câştigat şi premiul pentru originalitate, în valoare de 10.000 de euro. Are doar 13 ani, dar dansurile sale au cucerit o ţară întreagă. Puştiul a dezvăluit ce emoţii l-au încercat în finală, precum şi cum crede că i se va schimba viaţa de acum înainte.

Click!: Cum te simţi după ce ai câştigat trofeul „Românii au talent”?

Darius Mabda: Mă simt foarte bine. Nu credeam niciodată că o să câştig. Sunt foarte fericit. Acum, după aflarea rezultatelor, am chiar mai multe emoţii decât înainte să intru în finală, pentru că nu-mi vine să cred. 

Citeşte şi: Dansatorul fenomen Darius Mabda a câștigat Premiul de Originalitate la Românii au Talent

De ce nu ai crezut că ai putea câştiga chiar tu?

Nu m-am gândit că aş putea fi chiar eu marele câştigător, pentru că au fost foarte multe momente şi toţi cei de aici au fost foarte talentaţi.  

Care a fost cel mai dificil moment din competiţie?

Nu pot numi vreunul. Nu-mi dau seama.

Darius a fascinat  juriul şi publicul
Darius a fascinat juriul şi publicul

Dar cel mai frumos?

Faptul că am putut dansa pe această scenă şi că m-au putut urmări atât de mulţi oameni. Şi faptul că nu mi-am putut imagina că atât de mulţi oameni m-au votat.

Cu ce crezi că-ţi va schimba acest rezultat viaţa?

Eu cred că sigur voi ajunge un dansator. Sper şi cred că voi ajunge să dansez pe scene foarte mari.

«Nu credeam niciodată că o să câştig»

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învăţat din această competiţie?

Nu e o lecţie. Mă bucur că am cunoscut foarte mulţi oameni şi că sunt foarte mulţi cei care m-au ajutat.

Citeşte şi: Andra, decolteu amețitor în prima semifinală Românii au talent 2022

Ce le transmiţi celor care te-au votat?

Mulţumesc foarte mult că m-aţi votat, pentru că fără voturile voastre nu aş fi ajuns aici.

Dar celor care şi-ar dori să participe în sezoane viitoare?

Îi încurajez pe toţi cei care vor să participe la acest concurs să nu ezite, să se înscrie în competiţie, să-şi arate talentul, pentru că nu au ce pierde.

S-a îndrăgostit de dans după ce a urmărit alți artiști la televizor

Darius Mabda este originar din Oradea și are 13 ani. Pasiunea pentru mișcare și coregrafie o are de la câțiva anișori. I-a plăcut dintotdeauna să urmărească dansatori, pe atunci la televizor sau pe internet, și a apărut instinctiv dorința de a-i imita. Le-a cerut părinților să-l dea la o școală de dans și, cu toate că au o situație financiară modestă, aceștia l-au ascultat. Mama lui Darius este secretară la o firmă de construcții, iar tatăl este pensionar. Băiatul mai are și o soră mai mare, în vârstă de 18 ani.

Un puști fericit
Un puști fericit

Imediat după finala „Românii au talent”, Darius a plecat acasă și nici măcar nu a apucat să sărbătorească victoria așa cum se cuvine, căci a intrat direct în repetiții pentru alte spectacole pe care le avea contractate în calitate de dansator.

În competiția „Românii au talent”, Darius a impresionat încă din preselecții, unde a primit “Golden Buzz” de la actorul Mihai Bobonete, vot ce l-a propulsat direct în semifinale. La acea vreme, Bobonete chiar a prevestit că Darius ar putea câștiga: „Sunt uluit de performanța ta. Nu știu cum există un copil ca tine, dar mi-ai umplut inima de bucurie și cred că acasă, oamenii, încă aplaudă. Ai fost extraordinar! O să ajungi mare! Aș vrea să știi că de acum înainte, în orice ipostază a carierei tale te vei afla, eu vreau să te ajut. Un talent precum are Darius am văzut rar în viața asta. Nu am nici un dubiu că vei câștiga”.

Emanuel Ion și Martina Meola, locurile 2 și 3

Emanuel Ion,  16 ani
Emanuel Ion, 16 ani

Locurile 2 (20.000 de euro) și 3 (10.000 de euro) din competiție au fost ocupate de Emanuel Ion și de Martina Meola.

Emanuel are 16 ani, este orb din naștere și originar din Constanța. Deși nu vede, băiatul a învățat să cânte la cinci instrumente: orgă, acordeon, chitară, bass și tobe. Pasiunea pentru muzică i-a fost descoperită la doar 4 anișori, când a pus mâna pe o orgă de jucărie. A interpretat o melodie compusă chiar de al, atât vocal, cât și autoacompaniindu-se la clape. Momentul său i-a impresionat până la lacrimi pe jurați.

Actorul Dragoș Bucur l-a încurajat în mod special: „Ai spus că te străduiești în fiecare zi să fii un băiat normal. Nu te mai strădui. Tu ești un copil supranormal”.

Martina Meola,  9 ani
Martina Meola, 9 ani

Martina este o fetiţă de numai 9 ani, originară din Republica Moldova, care este foarte talentată și studiază pianul de la vârsta de 5 ani. A cucerit atât publicul, cât și juriul, interpretând o melodie extrem de complexă la pian.

Andra a exclamat: „Tu ești preferata mea din acest sezon”, iar Andi Moisescu a adăugat: „Ești un pianist desăvârșit. Tu ești fenomenul acestei emisiuni”.

Prestațiile ei din celelalte etape ale concursului au făcut-o cunoscută internațional, micuța fiind astfel admisă la Conservatorul din Milano, deși nu are vârsta încă necesară.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net