Povestea afaceristului burlac Mirco Maschio! I s-a schimbat viața complet după moartea tatălui

Ultima actualizare:

Mirco Maschio a crescut fără mamă de la vârsta de 14 ani, iar în urmă cu 7 ani a încetat din viață și tatăl său. După aceste drame, afaceristul a devenit unul dintre cei mai mari producători de utilaje agricole la nivel mondial. Click! a obținut un interviu în exclusivitate, după mulți ani în care s-a retras din lumina reflectoarelor.

Mirco Maschio: „Mă simt acasă atunci când aterizez în România"

Îi plac fiarele și este un om puternic! Conduce o companie cu o cifră de afaceri de 400 de milioane de euro pe an și are 2.000 de angajați în subordine. Deține 8 fabrici de producție utilaje agricole, dintre care 5 în Italia și restul în China, India și România, la Arad.

Totodată, este omul sensibil, care la 14 ani și-a pierdut mama și a fost educat și crescut de tatăl său, Egidio.

Este vorba despre Mirco Maschio, care a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru Click! despre el, despre durerile sale, ce îl face fericit, dar și cum a ajuns un om de succes!

CLICK! : În primul rând, am observat că petreceți mult timp în România și că vorbiți destul de bine limba română, așa că aș vrea să vă întreb: unde vă simțiți acasă?

Mirco Maschio: Mulțumită vouă, mă bucur mereu să vă împărtășesc experiența mea ca om și antreprenor, în special presei românești, pentru că țara voastră îmi este foarte dragă. Am început să merg în România, în special la Arad, în 2003, când am inaugurat împreună cu tatăl meu filiala noastră, care, astăzi, a devenit foarte importantă pentru Maschio Gaspardo.

Sucursala din România valorează, de fapt, 16% din cifra de afaceri și îmi amintesc că atunci când am început, eram o companie mică, cu câteva zeci de oameni, iar acum am ajuns la peste 400 de angajați. În toți acești ani, m-am angajat foarte mult să vă învăț limba, care sună foarte asemănător cu a noastră. Pe de altă parte, legătura dintre România și Italia este puternică.

Sunt cu siguranță 100% italian și îmi place să trăiesc în mediul rural din zona Padova, înconjurat de terenurile și câmpurile care îmi sunt atât de dragi pentru munca noastră. Terenuri în care pot experimenta utilajele noi împreună cu inginerii mei.

Dar trebuie să spun că experiența din România m-a format cu adevărat ca antreprenor, am o amintire frumoasă despre ea. De aceea mă simt foarte mult acasă când aterizez în România.

Mirco Maschio, rețeta succesului: "La șase dimineața sunt deja în sală"

CLICK!: Cât timp petreceți în Italia? Dar în România?

M.M.: Acum îmi petrec cea mai mare partea a timpului în Italia sau călătoresc în cele 114 țări din lume în care suntem prezenți, dar România este întotdeauna una dintre destinațiile mele privilegiate.

Acum, față de trecut, când stăteam 5-6 luni acolo, reușesc să vin de 2-3 ori pe an, dar am o legătură foarte puternică cu guvernul României, cu ambasadorul Italiei în România și cu toți oamenii care lucrează cu noi.

Sucursala are acum aproximativ 400 de angajați și este dedicată producției de utilaje agricole pentru prelucrarea minimă a solului, pluguri și prese pentru baloți rotunzi.

CLICK!: Anul acesta, mai precis pe 7 ianuarie, ați împlinit 45 de ani, deși, nu s-ar zice. Care este stilul dvs. de viață? Cum este o zi în Italia ?

Mirco Maschio: În primul rând, vă mulțumesc pentru compliment. De fapt, îmi pasă foarte mult de condiția mea fizică, dar pentru că acest lucru înseamnă – și mai presus de toate – un echilibru mental.

Ca antreprenor sunt supus stresului zilnic, mai ales în această perioadă dintre problemele legate de pandemie și războiul din Ucraina, așa că a rămâne concentrat și a fi puternic din punct de vedere fizic mă ajută în deciziile foarte complexe pe care trebuie să le iau în fiecare zi.

Mă antrenez în fiecare dimineață foarte devreme, la șase dimineața sunt deja în sală, apoi un mic dejun sănătos și merg direct la birou. De multe ori termin munca foarte târziu, de aceea și fac mișcare dimineața, care mă încarcă pentru a face față zilei.

Uneori, am mese de afaceri, îmi place să primesc invitații acasă sau în vila noastră, Villa Maschio, înconjurată de natură la câțiva kilometri de companie. Mănânc foarte sănătos, încerc să beau puține băuturi alcoolice, chiar dacă, ca un bun venețian, sunt un susținător al deliciosului nostru Prosecco, ale cărui dealuri au devenit un sit al Patrimoniului Mondial.

Mirco Maschio
Mirco Maschio

Cifră de afaceri record de 388 de milioane de euro în 2021

CLICK!: Aveți o mare responsabilitate în calitate de președinte al companiei pe care o conduceți. Ce înseamnă să fii "șeful" unui business cu o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de euro pe an?

M.M.: Înseamnă o mare responsabilitate și un mare sacrificiu, dar și satisfacții frumoase. Cu toate acestea, nu sunt un singur om la conducere, lângă mine se află fratele meu, Andrea, și administratorul nostru Luigi de Puppi.

Cred cu tărie în munca în echipă, ne întâlnim zilnic pentru deciziile importante care trebuiesc luate, apoi pentru administrația obișnuită, fiecare își face singur treaba. Singur nu ajungi nicăieri, iar prezența lui Andrea și a lui Luigi este, de asemenea, fundamentală pentru a împărtăși greutatea marilor responsabilități pe care le simt, mai ales că nu mai trăiește tata.

Anul acesta, însă, ne putem lăuda cu rezultate cu adevărat importante: o cifră de afaceri record de 388 de milioane de euro în 2021, răscumpărarea acțiunilor companiei noastre de până la 93% pe care le-am vândut companiilor financiare regionale. Pe scurt, obiective care răsplătesc efortul și concentrarea mare în munca pe care am avut-o împreună în ultimii ani.

CLICK!: Din 2015 sunteți în fruntea companiei. În câte țări activați și cât de greu este să te menții în vârf?

M.M.: Piața muncii de astăzi este foarte complexă și competitivă. Suntem prezenți în 114 țări din aproximativ 190 și operăm prin 13 sucursale comerciale. Avem 8 fabrici de producție, dintre care 5 în Italia și 3 în străinătate, în China, India și România.

Norocul nostru este că am creat o structură foarte solidă în Italia și în filiale, funcționând ca o mașină deja rodată. Astăzi, problemele sunt în a limita creșterea prețurilor din cauza scumpirii materiilor prime și a energiei. Lucrăm la acest aspect zi de zi însă, guvernele trebuie, de asemenea, să își îndeplinească rolul de a sprijini întreprinderile.

Mirco Maschio: „Tatăl meu a fost totul pentru mine, după ce mi-am pierdut mama la o vârstă fragedă”

CLICK!: Am citit că în 1964 tatăl și unchiul dvs. au fondat compania care produce utilaje agricole în patru țări de pe două continente. Din păcate, tatăl nu mai este, adică toată responsabilitatea este pe umerii dvs.

M.M.: Egidio a fost totul pentru mine, după ce mi-am pierdut mama la o vârstă fragedă. Dar atâta timp cât a fost alături de noi a reușit să-mi transmită totul: adevăratele valori ale vieții, respectul pentru muncă, grija față de oamenii cu care relaționăm, simțul afacerilor, importanța relațiilor.

Așa că a construit un imperiu. Cu simplitatea sa și cu o mare perspicacitate. Mi-e foarte dor de el, dar îl simt mereu aproape de mine. Biroul meu este presărat cu fotografiile lui, ale noastre. Același lucru este valabil și acasă. Îmi amintesc că, încă din copilărie, a vrut ca eu să încerc toate meseriile, pentru a îmi arăta valoarea muncii și a sacrificiului.

CLICK!: Ați crescut fără mamă de la 14 ani. Ceva dureros. Apoi v-ați pierdut tatăl în urmă cu 7 ani. Cum v-a schimbat moartea tatălui dvs? Ce sfaturi importante păstrați de la el?

M.M.: Oricât de matură ar fi o persoană, nu este niciodată gata să-și piardă un părinte și este forțată să se confrunte cu o mare durere, un gol imens.

I-am umplut absența gândindu-mă adesea la el, la învățăturile lui, încercând să le pun în practică. Deși lumea a trecut printr-o transformare puternică, există valori care pot fi aplicate în orice context. Și asta încerc să fac în fiecare zi. Este inevitabil să simți mai mult greutatea responsabilităților unei companii care are peste 2.000 de angajați și familiile lor.

Întotdeauna am avut o legătură foarte strânsă cu tatăl meu, atât pe plan personal, cât și profesional. Învățătura care a fost adesea pronunțată corespunde motto-ului companiei "Împreună Vom Învinge !", care întruchipează spiritul de echipă și valoarea oamenilor necesari pentru atingerea obiectivelor.

Citește și: Tania Budi: «O tâmpenie inventată, Mirco Maschio nu mă curtează»

CLICK!: Încheiem interviul cu această întrebare: care sunt planurile dumneavoastră pentru 2022? Atât în sfera privată, cât și cea profesională?

Mirco Maschio: Din punct de vedere profesional, lucrăm pentru a ne optimiza prezența comercială în lume și lucrăm pentru a face compania din ce în ce mai competitivă și mai sustenabilă.

De exemplu, urmărim evoluțiile în zone în care încă avem o penetrare scăzută, cum ar fi Africa și America de Sud, dar și prin consolidarea ofertei către piețe avansate, unde importanța tehnologiei și a digitalizării este fundamentală, cum ar fi Statele Unite și Australia.

Acestea sunt piețe foarte importante, cu logici de distribuție specifice, în care lucrăm pentru a ne face prezența mai semnificativă. La nivel personal, să am un pic mai mult timp pentru mine și pentru oamenii pe care îi iubesc.

Vezi și: Mirco Maschio ar alege o româncă în dauna unei italience

Mirco Maschio a moștenit 31 de milioane de euro la doar 38 de ani

Omul de afaceri a trecut prin clipe de neimaginat, după ce tatăl lui Egidio Maschio s-a sinucis în biroul companiei, apăsat, cel mai probabil de o depresie. Mirco a rămas orfan de ambii părinți, mama trecând în neființă pe când el avea 14 ani, iar tatăl a murit în 28 iunie, 2015. 

După dispariția lui Egidio Maschio, Mirco a preluat frâiele companiei și a reușit să facă profituri de sute de milioane de euro. Omul de afaceri vorbește pentru prima dată despre moartea tatălui. 

Înainte de tragedia care i-a marcat viața, Mirco Maschio a avut o viață plină de surprize, vacanțe de lux și femei frumoase, printre care, dintre cele mai celebre: Oana Zăvoranu,  Cristina Rus, Bianca Drăgușanu, Aida Yespica și fotomodelul de talie internațională Nicoletta Ghiraldo.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net