Radu Micu a trăit clipe de nedescris în Turcia, la filmările serialului ”Otomanii”. Peripeții neașteptate

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Radu Micu (40 de ani) este al doilea actor român care joacă în proiectul „Ascensiunea Imperiilor: Otomanii” (n.r. - Rise of Empires: Ottoman Mehmed VS Vlad), difuzat pe Netflix. Click a stat de vorbă și cu el despre acest proiect uriaș, mai ales că îl știm de când filma pentru "Păcatele Evei".

image

Click: Am vrea să știm cum a fost la filmările pentru "Rise of Empires: Ottoman Mehmed VS Vlad”, mai ales că mai ai experiență cu producțiile internaționale?

Radu Micu: Chiar înainte de acest proiect am făcut "Dampyr" (n.r. film de groază, fantezie despre un bărbat care este jumătate om, jumătate vampir), după niște benzi desenate. Cât despre ”Otomanii”, îți dai seama, a fost foarte tare toată experiența, mai ales că tot sezonul a fost filmat acolo, în Istanbul, iar echipa de producție ne-a ținut pe toată perioada filmărilor acolo, la Istanbul.

Pot spune că timp de trei luni au avut grijă să nu ne lipsească nimic, au avut grijă să ne simțim ca acasă. Ne-am simțit foarte bine și plus de asta ne-au pus la dispoziție cam tot ce ne-am dorit.

Ce visam noaptea a două zi dimineață aveam. În special pentru rol, pentru antrenamente, pentru repetiții și toate lucrurile astea. Ne-au facilitat niște lucruri pe care nu le-am întâlnit la toate filmele.

Mai ceva ca în "1001 de nopți"...

Da, au avut buget, nu a fost pe sărăcie făcut și nu a fost ca în România, când ți se spune că nu-i buget. Pot să spun că e altă mentalitate, am stat trei luni în Istanbul și m-am apropiat destul de bine de turci, am stat undeva în oraș, nu retras prin provincie.

Radu Micu îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș, interpretat de Daniel Nuță
Radu Micu îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș, interpretat de Daniel Nuță

Doar tu și Daniel Nuță ați fost români?

Noi doi și doi istorici care au venit, ulterior, pentru testimoniale. Nu ne-am nimerit cu ei acolo.

Ai stat atâta vreme departe de soție și copii? Ei nu au venit acolo?

La un moment dat, au venit, au stat o săptămâna și ceva la mine. Le-a și plăcut, dar a fost și greu pentru ei, în același timp, pentru toată lumea a fost greu. Dar ne-am descurcat. Idealul e să filmezi afară și să locuim în țară.

Radu Micu, în rolul lui Dimitrie, în ”Otomanii”
Radu Micu, în rolul lui Dimitrie, în ”Otomanii”

La filmări ți s-a întâmplat ceva interesant?

Întodeauna apar tot felul de probleme, mai ales când sunt filmări cu lupte, cu cai, există un factor al neprevăzutului și își ia ofranda. Pot spune că au fost lovituri, de toate.

Da, a fost un episod în care noi ne antrenam pentru lupte și am fost la probe pentru costume, iar noi nu știam că sunt zale adevărate. Din metal real, oțel adică, au 18/20 de kilograme, iar în momentul în care în care le pui pe tine intri în pământ. M-am uitat și la Daniel și am zis "cum ne luptăm noi cu astea pe noi?".

Dar a fost și o muncă fizică destul de mare și intensă pentru că am fost la sală și am muncit. Ne-am dedicat repetițiilor cu săbiile și tot repetând coregrafii era să spargem geamul la cameră cu sabia și Daniel era să dea jos lustra.

După ce te-ai întors ai mai filmat și prin țară?

Da, anul trecut, am filmat un lungmetraj cu Ovidiu Georgescu, "Un weekend de vis", cu Ioana Marcoiu în rolurile principale. O poveste foarte făină, cu umor care are și sensibilitate.

La teatru unde te pot vedea fanii?

La Teatru Excelsior voi avea o premieră.

Radu Micu este actor și tată!

Actorul din ”Otomanii” este din Iași, însă locuiește în București de la vârsta de 18 ani. A studiat Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), iar 2005 îl regăsim în diferite piese de la Teatrul Excelsior din Capitală.

Cel mai interesant rol pe care l-a avut până acum este cel din serialul „Ascensiunea Imperiilor: Otomanii”, de pe Netflix, unde îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Țepeș, în sezonul doi.

Altfel, Radu Micu a apărut și la TV, în diferite show-uri, precum ”Chefi la cuțite” sau chiar la PROtevelion.

De 15 ani, Radu Micu este căsătorit cu Antonia Ionescu, cu care are doi copii, o fetiță de trei ani și un băiat de 15 ani, David, care pare că-și dorește să devină tot actor, la fel ca tatăl lui.

image

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
image
actualitate.net
image
actualitate.net